Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: 23 dagar kvar

Idag (igår) startade jag en ny kurs med en ny grupp. Linux Administration heter den och körs i SUSE Linux. En av eleverna i gruppen frågade mig hur det kommer sig att jag delade ut ubuntuskivor till dem när jag föreläste om Linux för ett år sedan, men idag tycker att Ubuntu är en dålig dist. Tja, vad säger man? Tiderna förändras? Jag vet inte. Ubuntu är iaf inte en dålig dist. Ubuntuanvändare däremot.. nej, vi lämnar det här Smile

23 dagar kvar tills Kernel Claus kommer med mjuka paket. Jag har GPG-krypterat min önskelista, för att se om tomten har moderniserat sig lite under alla åren. Han borde klara av att avkryptera den, annars tror jag inte på tomten! Passade på att lägga in lite snö på LP, passar väl bra så här i december. Bytte färgen i toppen till en julröd färg.

Var i Malmö igår, med Fredrik, Jeff, Marcus och Sebastian. Vi åt plankstek med de andra linuxanvändarna från soliga skåneland. Lundatok är bra mycket trevligare AFK (Away From Keyboard) [japp, jag skall sabba hans image här på LP]. Vi hade roligt, som vanligt när vi träffas. Pratade lite grann om simgrodor och sånt. Java är bra förresten.

Min kampanj Snälla Jonas-månaden är över. En månad utan IRC och utan dumma kommentarer. Damn, det var svårt - men jag klarade det! Idag startade min nya kampanj. Vad det är kommer nog visa sig.

Veckans kadavro kom upp i natt också, ännu en lysande teckning av vår tecknare Kim.

Jag borde gå och sova mig lite nu. Skall undervisa en hel dag imorgon också..

Finns du på Dreamhack under helgen? Passa på att träffa mig Live! (japp, jag skriver autografer - ta med din PDA med Stylus). Jag kommer upp till Jönköping på lördag eftermiddag, kommer försöka mingla lite inne på DH för att sedan föreläsa under rubriken "Linux för nybörjare".

Nu så, sova en timme eller två.

God natt Sverige, var ni än är. [Lasse for president]

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

svenos bild

Jag vill också ha Tomtens publika GPG-nyckel så jag också kan kryptera min önskelista. Var hittar man den?

--Sven Olausson

iaidokas bild

Första december! Från nu till nyår så är det tillåtet att köra xsnow i rootfönstret!. Smile

--
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

dholms bild

En av eleverna i gruppen frågade mig hur det kommer sig att jag delade ut ubuntuskivor till dem när jag föreläste om Linux för ett år sedan, men idag tycker att Ubuntu är en dålig dist... ...Ubuntu är iaf inte en dålig dist.

Dubbelmoral i samma paragraf? Underbart Tongue

Jag hade planerat att åka på DH i år men sen kom jag fram till att jag känner ju ingen där så jag skippade det. Hade jag vetat att du skulle dit så hade jag nog åkt iaf. Nästa år kanske vi kan gå ihop ett par st och boka ett linuxbord? DH har ju tyvärr tagits över av datorspelande fjortisar på senare år. Demotävlingen förra året var bara ett stort skämt.
--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

jonasbjorks bild

xsnow fungerar inte så bra med XGL Sad

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Jag har gått runt här på utbildningen och spontant sagt "Ubuntu Suger" under en hel månad, det var min Ubuntu-suger-kampanj jag körde. Den är dock över nu. För att göra det klart och tydligt: Alla linuxdistar är bra, så länge den passar DIG och vad DU vill göra med din dator. Om den sen heter Gentoo, Ubuntu, Debian, Red Hat eller SUSE.. spelar det någon roll för mig att du kör Ubuntu? (om du nu gör det). Nope, det är din dator, din tid och ditt liv.

Vi fick inte ihop pengar till en monterplats och jag kände inte för att lägga ut det själv. Annars hade vi kört Linux för fullt i fyra dagar på Dreamhack.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

iaidokas bild

Då får man väl köra xsnow i en Xnest. Smile

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

dholms bild

Man måste ju inte ha en monter. Är vi ett par stycken vid ett bord så sprids nog ryktet om att något spännande händer där. Förra året så var det fullt med folk som smygtittade på min dator när de passerade.

--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

kimjohanssons bild

Ja, men du hade ju en halvnaken kvinna som skrivbordsbakgrund? Smile

mauths bild

Jag har en lättklädd pingvin är det lika hett?

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

ein.anderssons bild

Tufft nakenbilder på pingviner, lust att e-posta mig några kopier. Wink

*funderar på om det finns sexiga pengvindräckter till sin tjej*

-

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

kimjohanssons bild

Nunnedräkter är väl tillräckligt nära? Smile

mauths bild

Måla en stjärngosse strut orange och sätt som näbb och saken är biff.

Eller kbiff om man är sån.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

lundatoks bild

xbiff sa vi ju.

--
Ubuntu Linux