Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Livet slår tillbaka

I går skulle min fördjupningsguide i Konqueror kommit upp. Trodde jag. Jag satt och skrev det sista igår och gick ut ett par timmar. Jag lämnade datorn och OOo igång. När jag kommer tillbaka och skall skriva klart det allra sista så vill inte OOo vara med och leka längre. OOo krashar. Ingen fara tänker jag, OOo kan dels återskapa mitt dokument, dels säkerhetssparar den med jämna mellanrum.
Återskapningen ger mig ett tomt dokument. Nåväl, jag kollar min sparfil. Den har inte skrivits till sedan jag sparade filen manuellt första gången. Av nio sidor text finns två kvar. Idag har jag hunnit skriva tre sidor till, men jag är mitt i att flytta och jävlas just nu med ett elbolag och en hyresvärd som påstår att det är den andres fel att jag för tillfället inte har någon el. Trolitgtvis kommer jag fortsätta jäkta hela helgen, så jag gissar att jag inte kommer kunna lägga upp fördjupningen förrän i början av nästa vecka. Mycket tråkigt.

Vad kan vi lära oss av detta? Lita inte på någon editor/ordbehandlare som inte heter VIM.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dholms bild

Lita inte på någon editor/ordbehandlare som inte heter VIM.
Hear hear!

Det var fruktansvärt tråkigt att du blev av med så många sidor, jag vet precis hur det känns.
Själv tror jag att man ibland tjänar på att välja någon lite simplare ordbehandlare som inte är av samma komplexitet som OOo, tex AbiWord. Det finns undersökningar som visar på att program som utvecklats under noggranna processer för att undvika buggar ändå har ca en bugg per 200 rader kod. OOo består av en herrans massa rader kod och de flesta av dessa rader implementerar features som jag aldrig någonsin kommer använda. Ibland undrar jag varför folk måste ha *Office när de ändå bara skriver några rader text med lite olika typsnitt.

--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

Marcuss bild

Bummer. Mer kan man inte säga :/

lundatoks bild

Ja, jag har funderat på det där. Egentligen skulle man i 9 fall av 10 behöva en editor som klarar lite typsnitt, fet/kursiv stil, storlek, listor etc. Detsamma gäller ju faktiskt excelklonen...

Kanske ett projekt för dig eller för nästa hack? o.O

--
Ubuntu Linux

mantonos bild

Efterlyser det samma. AbiWord är alldeles för avancerad för mig.

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

lundatoks bild

Jag har lagt till en wordpadklon i Programförslag i wikin.

--
Ubuntu Linux