Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Teckenkodning i Konqueror

Är det någon som vet hur man får Konqueror att fatta att man kan köra på svenska men ändå använda UTF-8???

I inställningarna där man ställer in teckensnitt kan man välja ett fast läge eller "Använd språkets kodning". I menyn "Visa" kan man också välja kodning under rubriken "Ange kodning". Där kan man också välja fast läge eller något som kallas "Halvautomatisk".

I vilket fall som helst så blir det fel kodning när jag kodat mina sidor med UTF-8 och angett språket till svenska. Och då har jag inställningarna "Använd språkets kodning" och "Halvautomatisk".

Nu kan man ju tycka att jag är korkad som kodar webbsidor i UTF-8. Men att köra hela systemet på UTF-8 och vissa grejor på ISO-8859-1 eller ISO-8859-15 blir lite för snurrigt för min del.
Ett tankeexpriment: Om jag skriver en text i en editor med UTF-8, klipper och klistrar in den i Kmail, som är inställd att skicka mejl med ISO-8859-1, och skickar iväg det. Vad har jag egentligen för kodning på texten i mejlet???