Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag får begå brott, men inte du

Det är komiskt vilken dubbelmoral skivbolagsdirektörer har. Egna brott som drabbar andra är ok, men brott som drabbar dem själva är inte ok.

Notoriskt felparkerande Bert Karlsson säger angående höjda p-avgifter:
– Myndigheterna borde jaga tjuvar i stället och sätta åt dem som laddar ner musik illegalt från nätet.

Jag har aldrig sett en felparkerad mp3-fil blockera framkomligheten för en ambulans.

Artikel

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

uffe_nordholms bild

Jag har läst, på fotosidan.se, en lång diskussion om ett skivbolag som tydligen tycker att piratkopiering är acceptabelt, bara det inte drabbar musiker: bolaget i fråga har använt sju bilder från en och samma fotograf på ett skivomslag utan att varken be om lov eller betala för sig.

När fotografen, enligt rådande praxis, skickade en räkning på 150 000 fick hon till svar att hon kunde få 2000 och två biljetter till gruppens nästa spelning!

Bolaget i fråga är tydligen svenskt, och inte något litet 'källarbolag', men det har inte framkommit vilket.

magnusbergs bild

Angående parkeringsböter så har Jan Guillou en betydligt bättre inställning än Bert Karlsson. Guillou ser det som en extra skatt som han gärna betalar. Enligt de uppgifter Guillou kom med för några år sedan betalade han cirka 12.000 om året i parkeringsböter.
Om parkeringsböter inte vore fasta utan av samma modell som dagsböter skulle det svida lika mycket för de välbeställda som de fattiga när de parkerar fel. Då tror jag vare sig Karlsson eller Guillou skulle parkera så vårdslöst utan precis som pöbeln se sig noga för var de ställer sin bil. Men avsikten med fasta bötesbelopp som parkeringsböter, fortkörningsböter, inte haft bilbältesböter osv är uppenbarligen att vissa ska ha råd att bryta mot lagen och andra inte. I Finland var det en välbeställd som åkte fast för fortkörning och fick böta 150.000. Där använder de dagsbotsystemet i högre grad än dubbelmoralsverige.
När jag hör någon på allvar påstå att vi har likhet inför lagen så blir jag bara arg. Jag skulle kunna rada upp massor med exempel på olikheter men nöjer mig för tillfället med de fasta bötesbeloppen som slår så olika.

curiums bild

Inget bandnamn? Inget skivnamn? Ingen källanvisning?
--

--

lundatoks bild

Hur gick det till slut? Jag läste början på tråden och kom så långt att dom hade skaffat ombud. Fick hon något till slut?

--
Ubuntu Linux

mauths bild

Det är något lurigt med trafikböter. De är inte böter utan någon sorts avgift så att man kan sno folk på pengar utan att de är dömda och ibland utan att de parkerat fel överhuvudtaget. Det är vanligt att privata och ibland inte fullt seriösa bolag får sköta detta åt kommunerna.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

uffe_nordholms bild

Det senaste jag hört i denna oerhört långa diskussion är att fotografen kontakten Bildombudsmannen AB (en jurist med specialitet bilder och deras användning), och sedan har tydligen BOAB kontaktat skivbolaget, och därefter har jag inte hört något.

Jag har ingen aning vilken grupp det gäller, men den är tydligen svensk (eftersom den ger ut skivor på ett svenskt bolag). Jag vet heller inte vilket skivbolag det gäller, men det är inte omöjligt att storyn hamnar i media när den så småningom klaras upp.

Det interessanta i sammanhanget, tycker jag, är att ett av de bolag (1) som vill 'sätta dit' piratkopierare, fildelare och andra som kopierar musik för privat bruk nu 'piratkopierar' en fotografs bilder. Det luktar lite dubbelmoral tycker jag...

1: jag drar här alla skivbolag över en kam, jag vet inte om det aktuella bolaget klagar över fildelning/piratkopiering.

margus bild

I vissa kommuner ser man p-avgiften som en betydande inkomstkälla i budgeten, att hålla ordning och reda är bara ett svepskäl. Där jag bor sponsrar parkeringsbolaget hockeyföreningen med en enorm summa pengar. Mina parkeringsavgifter används alltså till ren och skär idioti mot min vilja.

jonasbjorks bild

Du betalar parkeringsavgift till någon som äger marken där du parkerar. Vad han sedan gör med pengarna han får in på att upplåta sin mark för parkering av din bil är väl upp till honom? Du kan välja att låta bilen stå hemma och ta bussen/cykeln/gå istället eller hitta en parkering av någon som inte gillar idrott och sponsrar idrottsföreningar.

Äger du lite mark kan du också bygga en parkering där och ta avgift, de avgifterna kan du sedan donera till LP så vi kan jobba mer med att sprida Linux. *tips*

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

margus bild

Hade det funnits alternativ så hade jag givetvis inte parkerat på kommunens gator, utan på privat ägda gator som donerar ev. överskott av parkeringsavgift till fri programvara.

Ja, har har funderat på att sälja bilen.