Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

King.com

Sajten king.com har snabbt blivit populär tack vare sina utmärkta småspel. Tyvärr går det inte att spela under Linux. Efter registreringen undersöks användarens dator. Webbläsaren (firefox) blir godkänd, men inte operativsystemet! King.com kräks ur sig att endast windows är tillåtet. Sjukt.

Hur som helst så har de väldigt roliga spel. Om någon funderar över ett programmeringsprojekt så kan jag rekommendera att klona något av deras spel och göra en Linux-kompatibel version. SDL är idealiskt för sådana här små projekt.

Men jag är inte helt förtjust i att det går att spela om pengar. Så den biten kan man ju utesluta ur en klon..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

datas bild

Men man kan ju göra en klon där man kan spela om pengar och bli fet-rik på köpet. Eller iallafall om man kommer runt det svenska spelmonopolet.