Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

DHW2006: Världens största LAN!

Dreamhack.org kan man läsa 7752 BETALANDE DELTAGARE OCH 7788 DATORER I NÄTVERKET!! DREAMHACK WINTER 2006 ÄR VÄRLDENS STÖRSTA LAN NÅGONSIN!. Bild på diplomet från Guiness World Records. De ljuger inte, Dreamhack är stort. Att gå på Dreamhack är som att gå i en stad med datorer och datorspelande, eller som jag sa till en i crew : Welcome to Microsoft Country.

Bilden nedanför visar en del av den stora hallen.

Dreamhack hall

Det spel som verkade bli nästa stora hit heter World in Conflict. Det var så realistiskt. Spelet handlar om krig (vad annars?) och ser ut som en film. Grafiken har förändrats sedan Tetris, det är en sak som är säker. Deltagarna på DH kunde prova World in Conflict på datorer hos leverantörerna som fanns på plats. Det arrangerades naturligtvis tävlingar också.

World in Conflict

TeliaSonera sponsrade med bandbredd (10 Gbit) och hade naturligtvis en stor yta att visa upp sitt "Bredband för gamers". Cisco stod för nätverksutrustningen och enligt en i crew fungerade nätverket bättre med Cisco än tidigare utrustning de använt. Bilden nedanför visar Telias plats på Dreamhack, där de bland annat visade trafiken in och ut från Dreamhack i realtid. Varje byte som skickades visades i realtid. Det handlade om flera terabyte och linan hade toppats i 10 Gbit vid ett par tillfällen.

TeliaSonera

Att hitta linuxanvändare var inte enkelt, men skam den som ger sig. Nookie och Overkordbaever (kända från vår IRC-kanal bland annat) fanns på plats och vi pratade lite om LP. Bävern var mest intresserad av att påpeka hur dåligt SUSE är, för användare vill ju pilla i konfigurationsfiler. Han får nog skylla på bristen av sömn, för sova verkar man inte göra på DH. Jag stötte på ett par andra linuxanvändare också, bland annat en kille som satt med en Playstation Portable (PSP) och meckade in Linux på den. Han räknar med att det kommer ta ett år och nästa Dreamhack skulle jag få se hur det gått. Anders från AnyKey Solutions satt på plats och han demade AnyKeys nya IP-telefoni-lösning.

I övrigt verkade det mest vara spel, Windows XP (sa jag inte spel?), mIRC och Direct Connet som var uppe på skärmarna. En och annan satt och tittade på film på sina skärmar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Ge det en par år så är Malmö-Hack-A-Ton större;)
------------
Darkness reveals who we truely are.

 

 

qufits bild

Hur blev föreläsningen då? smått nyfiken över hur många som kom o lyssnade osv Smile

EDIT: Såg nyheten percis om föreläsningen... Så du behöver inte upprepa dig Smile /EDIT

//Martin

trappskis bild

världens största LAN och väldigt många har inget bättre för sig än att sitta och spela skräpspel som Counter-Strike...

shadewinds bild

För den som undrar vad för operativsystem som gick på Dreamhack's servrar (nätverkstjänster då, inte gamingservrar) så kan jag meddela att det var till största delen FreeBSD, men även lite Debian och endast en Windows Server 2003 Smile

Marcuss bild

Spelas de fortfarande?

jonasbjorks bild

LP är sveriges största linuxsite och väldigt många har inget bättre för sig än att sitta och gnälla på andra..

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

danielhedbloms bild

Jag kan hålla med Trappski. Det är lite tråkigt att så få i Sverige är intresserade av datorer till annat än att spela spel och ladda hem musik/film idag.