Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

DHW2006: Jonas föreläste om Linux

Jag var inbjuden av IT Gymnasiet för att prata om Linux för nybörjare på Dreamhack. Jag funderade länge på vad jag skulle prata om, vad vill folk se? Så jag kom fram till att jag kör en enkel skrivbordsmiljöpresentation. GNOME, XGL, Banshee med iPod, F-Spot med en digitalkamera, Tomboy, Beagle, OpenOffice.. Pratade lite grann innan om andra saker också, server och programmering till exempel.

Det var runt 40-50 personer som tittade på föreläsningen. En del verkade ha problem med att jag pratade om SUSE Linux och inte Ubuntu. Fast det visste jag ju sedan innan att ubuntuanvändare är lite skumma Wink

En av de som kom fram till mig efteråt frågade mig vilken distribution han skulle köra, jag svarade "jag kör SUSE Linux för jag gillar den, men du skall nog börja med den dina kompisar kör". Det är det enda svaret som är ärligt, om man som nybörjare ger sig på en dist som kompisarna kör är det betydligt enklare att få hjälp om man kör fast.

Det gjordes en ljudupptagning och jag skulle få den skickad till mig i början av veckan, lägger upp den då. Tills dess finns min Impress-presentation här.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Låter som en tervlig och nyanserad presentation, Kanske går att använda sig av i andra sammanhang.
----------------
Darkness reveals who we truely are.

 

 

iveqys bild

Som vanligt lyckades du bra med innehållet. Ska bli kul att höra ljudupptagningen. 40-50 personer är en hel del, tyvärr kanske inte när man utgår från hur många som var på DH. Å andra sidan är just DH-deltagarna ganska långt från linux nuvarande målgrupp...

johan_pirates bild

hade varit roligt och intressant att få höra dig snacka om linux Laughing out loud
men tyvärr var jag inte där Sad

-----

shadewinds bild

Det var en mycket bra föreläsning kan jag intyga. Rak och ärlig och dessutom ganska rolig ibland. Inte heller några försök till att påstå saker om Linux som du inte har någon erfarenhet.

För övrigt, trevligt att träffa dig!

shadewinds bild

Förresten, LP måste fasen ha en monter på DH. Det skulle vara så otroligt grymt! I Svenska Linuxföreningen funderade man på detta men på grund av dess oföretagsamma natur så blev ju självklart inget av. LP borde vara bättre på denna punkt.

Ifall detta inte blir möjligt kan man väl i alla fall dra ihop lite folk som åker ned och propagerar lite.

jonasbjorks bild

Rolig? Som när den där förbannade dialogrutan kom upp när jag försökte avmontera iPoden? Jag hade gjort allt 20 gånger innan så det inte skulle gå fel, så gick det fel iaf :/ Datorer..

Det var trevligt att träffa dig också, tyvärr försvann du mitt i allt kaos och jag var tvungen att åka ner till skåneland igen. Hoppas det blir fler gånger.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

lundatoks bild

Jonas hade planer på det, men eftersom en monter skulle kosta över 20000 enligt JB:s beräkningar blev det liksom lite skrotat. Smile

--
Ubuntu Linux

urbans bild

Ja, ja, Bill Gates fick blåskärm när han skulle dema Win98 (tror jag det var) på något väldigt prestigefyllt ställe.

_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

mauths bild

Jag kommer också ihåg det. Vill minnas att det sändes på TV. En riktig klassiker.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill