Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Interagera med Firefox från terminalen

Hej! Är det någon som har koll på hur man kan interagera med Firefox från terminalen? Jag har försökt hitta info, men "man firefox" ger mig inte tillräckligt med stoff, FAQ nämner det inte alls och jag vet inte vilka sökord jag ska använda på Google... Testade xpcom och firefox men blev inte mycket klokare...

Vad jag rent praktiskt vill göra är att från ett skript lägga till "bookmarks", men det känns inte riktigt säkert att göra det genom att öppna bookmarks.html och lägga till där. Risken att skriva över eller korrumpera filen känns obehagligt stor. Om det istället finns en inbyggd funktion typ "firefox-bin -remote-call:add->bookmark(url) eller nåt, så hade det varit perfekt...

Alla pekanden i något sånär rätt riktning tags tacksamt emot!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

staukis bild

XPCOM är till för att göra plugins. Du skulle kunna göra en plugin som kan lägga till bookmarks som du kan anropa från konsolen. Fast då är det inte så mycket scripting mera.

paraxelssons bild

tja, det skulle funka, ifall man först kan installera pluginet från terminalen med hjälp av skriptet. Smile har du någon koll på sådant där?

staukis bild

Du måste i och för sig ha firefox körandes medan du kör programet. Att ändra i bookmarks.html blir nog smidigast.