Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Brandvägg till Linux Suse 9.3

Hallå,
Sitter på Linux Suse 9.3. Jag vill lägga upp en brandvägg på denna men hur gör jag? Jag är hur jävla kass som helst när det gäller Linux så det bör inte vara nåt svårt! ^^.. Skulle uppskatta hjälp snabbt!
Ha d fint!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Du har en brandvägg installerad redan, SUSE Linux har det i kärnan. För att enkelt konfigurera den går du in i YaST2 och under Säkerhet och Användare -> Brandvägg hittar du inställningarna för den.

Saknar du brandväggen behöver du installera två paket:
SuSEfirewall2 och yast2-firewall

Vill också passa på att tipsa om att du bör börja planera en uppgradering av din SUSE 9.3 eftersom uppdateringar till den upphör den 30 april 2007. Den senaste versionen av SUSE heter 10.2 och släpps på torsdag (den 7 dec 2006) och har en livslängd till den 30 november 2008.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

lundatoks bild

Long Term Support. ^^

--
Ubuntu Linux