Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tror du det blir snö till jul ?

Lite om snöskottning...

En utvandrad stockholmares dagbok som flyttat till Norrland

9:dec

Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö,som täckte varenda centimeter av landskapet.Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen ? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.Jag skottade första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trotoaren med snö igen och blockerade uppfarten,så jag fick ta en vända till med snöskyffeln.Vilket underbart liv.

12:dec

Solen har smält all vår fina snö.Vilken besvikelse.Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul.Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt ! Bob säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte det är möjligt.Bob är en trevlig människa.Jag är glad att han är vår granne.

14:dec

Snö,underbara snö! Det kom 20 cm i natt.Temperaturen har sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra.Vinden gjorde mig lite kall,men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet.Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen.Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket,men jag kommer verkligen i form på
det här viset.

15:dec

50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil istället.Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men det tycker jag verkar löjligt.Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:dec

Snöstorm i morse.Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade.Ont som fan.Frugan skrattade i en timme.......Roligt.

17 :dec

Fortfarande långt under noll grader.Vägarna är för isiga för att man ska ta sig någonstans.Det var strömavbrott i fem timmar.Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne.Vi skulle nog ha köpt en vedspis,men det erkänner jag inte för henne.Jag hatar när hon har rätt.Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:dec

Elektriciteten är tillbaka igen,men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt.Mer snöskottning.Det tog hela dagen.Snöplogen kom två gånger idag.Försökte hitta en grannunge som kunde skotta,men de var upptagna med att spela hockey sa dom.Jag tror de ljuger.Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga,men de var slut.De kanske får hem fler i Mars.Jag tror de ljuger.Bob säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet.Jag
tror Bob ljuger också.

22:dec

Bob hade rätt om att det blir en vit jul.Det föll 32 cm till av vit jävla snö i natt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti ! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse,sedan blev jag pissnödig.När jag klätt av mig,pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Bob att ta hand om snöröjningen resten av vintern han har ju plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror den jävla skitstöveln
ljuger.

23:dec

Bara 5 cm snö idag.Det är nollgradigt nu.Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller ? Varför sa hon inte det för en månad sedan ? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger

24:dec

15 cm.Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt,sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var upptagen med att spana efter plogbilen.

25:dec

God jul.50 cm till av förbannad jävla snö !!! Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ !!! Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va`, jag slog till den jäveln i huvudet med skyffeln.

26:dec

Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!!! Och allt var HENNES ide`.... Hon går mig på nerverna....

28:dec

Fortfarande insnöad.Satmaran gör mig galen.

29:dec

25 cm till.Bob säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in.Jävla dumskalle,tror han att jag är helt sänkt eller ??

30:dec

Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvudet och kärringen har åkt till sin mamma....

31:dec

Eldade upp hela jävla hushelvetet....ingen mer snöskottning här !!

8:jan

Jag mår så bra. Jag älskar de här små pillren de ger mig. Varför är jag fastbunden i sängen.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

herr js bild

Riktigt roligt !

Fattades bara en pingvin i någon snödriva.

uffe_nordholms bild

Jag vet precis hur det är med snö, jag har bott 5 år i Lycksele och under den tiden arbetade jag som tidningsutdelare två vintrar... Jag har varit med om -42C utomhus.

Denna text har inte jag skrivit, och jag vet inte vem som har skrivit den, men den är rolig:

Temperaturskalan

+15 C
Det blir inte varmare än så här i Lycksele så vi börjar här:
Stockholmarna tar på sig mössor, vinterjackor och
handskar. Lyckseleborna solar.

+10 C
Göteborgarna försöker för gäves starta upp centralvärmen i sina hus.
Lyckseleborna planterar blommor i trädgården.

+5 C
Malmöbornas bilar vägrar starta.
Lyckseleborna cruisar i en Volvo 240.

0 C
Destillerat vatten fryser.
Vattnet i Umeåälven blir lite tjockare.

-5 C
Folk i Skåne börjar förfrysa.
Lyckseleborna grillar den sista korven före vintern.

-10 C
Gävleborna sätter på värmen i sina hus.
Lyckseleborna tar på sig en långärmad tröja.

-20 C
Stockholmarna flyr till Mallorca.
Lyckseleborna slutar fira midsommar, hösten har kommit.

-30 C
Folk i Malmö dör av kylan och försvinner från jordens yta.
Lyckseleborna börjar torka tvätt inomhus.

-40 C
Stockholm krackelerar sönder i kylan.
Lyckseleborna köar vid den lokala hembrännaren.

-60 C
Umeåälven fryser. Lyckseleborna hyr video och stannar
inomhus.

-70 C
Den falska Lyckselebon flyr söderut. Lyckseleborna blir
frustrerade eftersom det inte går att lagra brännvinet
utomhus.

-273 C
ALL atombaserad rörelse stannar.
Lyckseleborna bärjar säga till varandra "Helvete vad
kallt det känns ute idag."

-300 C
Helvetet fryser till is.
Lappland förklarar sig självständigt.

abergmans bild

Underbart, tycker bara att der verkar korkat att flytta norrut, Vi flydde från Sundsvall till Malmö. underbart.
----------
Darkness reveals who we truely are.

 

 

fredrikperssons bild

Den är lika bra varje gång du kommer med den....

----------------------------------------------------
Det som inte går att göra med C++ är inte värt att göra.
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson