Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Upplevelsen av Ubuntu

Vad kul att det finns operativssystem som är tillgänglig för oss Microsoft-blinda användare. Det är nu jag inser hur lite jag egentligen kan om datorns värld, nu när jag installerat Ubuntu 6.10... Jag är nog van vid att det alltid fungerar... nåväl förutom sista gången, då jag försökte installera om Windows i min PC... ja, Windows fungerade... fast, utan ljud... Därför föll valet på Ubuntu, som direkt kände igen ljudkortet - åter fick höra min gamla PC.

Ubuntu verkar vara ett program som är tillräcklig för en vanlig användare; OpenOffice klarar av de funktioner som jag i mitt dagliga arbete behöver... Det ända som jag inte lyckats få igång är att kunna se bildspel från SVT:s hemsida... Totem bör vara ett bra filmuppspelarprogram - jag förstår bara inte varför just detta program som kommer igång och inte MPlayer eller RealPlayer... Irriterande detta... Men lösning bör finnas någonstans...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lundatoks bild

Vill du att ett speciellt program ska starta vid en viss filtyp så högerklickar du på filen, väljer egenskaper, väljer fliken Öppna med, väljer program som du vill starta istället för Totem, klickar OK.

--
Ubuntu Linux

Bergelins bild

Det är trevligt att ljud fungerar vid första boot i Ubuntu. Många andra operativsystem mutar ljudet. Då får man justera inställningarna i alsamixer.
Kanske behöver du Flash för att se på SvT's bildspel? Du kan tanka Flash Player 9 här

Live Free or Die

Kristians bild

Tanka hem easyubuntu och markera rubbet Smile

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------