Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skriva protokoll med LaTeX?

Jag fick ändan ur vagnen och skrev ut en kopia av DDGs lathund för LaTeX och började skriva rent ett protokoll. Till en början skrev jag lite som jag brukar göra i MS Word / OOo Writer - dvs, använda mig av numrerade listor och nästla flera stycken i varandra, då man i Writer kan eftershystera allt och få det att se någorlunda vettigt ut - något som dock inte riktigt fungerade på samma sätt i LaTeX.

Så jag började fundera på om ingen annan redan har skrivit en documentclass för protokoll...men hur hittar man en sån?
Jag antar att man kan leta i dokumentationen, men i vilken ända ska man börja?
Jag sitter i OS X och gör allt, om det är av intresse.

Planen är att det ska se ut lite som nedan:

§1   Mötet öppnat
§2   Dagordning
   §2.1 Ändringar
   Bertil vill ha in punkten Traktor innan vi tar itu med grisen
§3   Justering av föregående protokoll

Kanske inte just som ovan, men idén med paragrafer, nästlade nivåer (helst) och allmän puts och studs.

Någon som skriver något liknande med LaTeX?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

beautifoes bild

Prova att installera "Lyx", ett kontrollprogram till LaTeX som ska vara valdigt bra. Jag har inte haft tid att prova det sjalv, men laste om det nyligen i en tidning i vilken det fick stralande betyg och kan kanske hjalpa dig med ditt problem.

laves bild

Hittade här en protokoll-class efter lite googlande. Lite småjusteringar och du har antagligen vad du vill ha. Ska testa den själv med brf'ens senaste protokoll.
http://www.dsek.lth.se/aktiva/grafiskprofil/latex.php

delhages bild

Hejsan,

Jag har gjort en egen doktyp som gör precis så, har använt den i flera år för styrelse och stämmoprotokoll för min firma. Kontakta mig på lasse (at) nohup (punkt) se, så får du den. Måste bara kolla upp hur det var man gjorde för att installera doktypen, var så länge sen Smile

Mvh
Lasse
--
RHC{E,X,A,SS} C{LP,LE,NI} LPIC-1
GnuPG ID: 569492FE

RHC{E,X,A,SS} CL{P,E} CNI LPIC-2 GnuPG ID: 569492FE

iaidokas bild

Lyx gör dumheter enligt min erfarenhet (anno 2003). Det kan mycket väl bli precis som i Word att man får filer som helt enkelt renderar fel utan att man kan göra något åt det.
---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

ibss bild

LyX är bra, jag använder det till mycket. Men det är inte LaTeX som det skriver som standard utan det använder ett eget format. Det går att exportera till LaTeX men enligt mina erfarenheter funkar det inte alltid så bra.

Finns väl några GUIn till LaTeX också, kanske det är lättare att "få till" något genom att testa med ett sådant? Det finns ju bland annat Texmaker och Kile.. men jag har ingen aning om hur bra de är.