Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny svensk ordlista till OpenOffice.org

En ny svensk rättstavningsordlista är på väg in i OpenOffice.org. Den som vill testa ordlistan kan hämta hem den från adressen http://dsso.se/download.html .

Den ordlista som för tillfället används i OpenOffice och annan fri programvara är baserad på en tämligen usel Ispell-ordista som skapades för nästan tio år sedan. Den nya ordlistan innebär en markant förbättring; t.ex. innehåller den ungefär dubbelt så många korrekta ordformer, och den hanterar sammansättningar på ett intelligentare sätt.

Korrekta ord som saknas i den nya ordlistan kan den som har goda kunskaper i svensk grammatik lägga till genom att gå in på http://dsso.se/ där ordlistan är redigerbar on-line.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fedors bild

riktigt bra

är det samma som används i firefox tro?

antoniks bild

Har alltid undrat Varför används inte http://www-lexikon.nada.kth.se/skolverket/swe-eng.shtml det som grim använder? Det ser ut att vara fritt och ganska oöverträffbart vad gäller korrekthet.

turbokapitalists bild

Alla här kör antingen OpenOffice.org eller Koffice. Men för att kunna rekomendera programmet även till de med föråldrade system måste adressen visas: sv.openoffice.org.