Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Flash

Började meka lite med Flash MX igår för att drälla lite eyecandy på en site jag bygger. Det här är förstås bara en 30 dagars eval version och den är ju inte direkt gratis. Men om jag inte missminner mig finns det väl egentligen inga andra verktyg för att skapa Flash med Actionscript!?

Är det inte så att man vackert får betala, om man inte nöjer sig med att exportera bildspel i OO till flash .. och skippar scriptandet!?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

Det verkar som att det går att köra Flash MX under wine. Men det finns ingen open source applikation för att skapa flash-filer, förutom den du nämnde, Impress från OOo.

Kristians bild

Det finns vnc2sfv, ett program för att spara ner sekvenser av en X-session till en flash-film. Men det är iof en lite annan sak.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

mib924s bild

Har inte själv använt det men du har även en modul eller filbibliotek som heter ming. Finns för lite olika språk som PHP, Perl, Python, och Ruby. Kolla in exemplen.

hemsidan:
http://ming.sourceforge.net/

Exempel där ming använts:
http://www16.brinkster.com/gazb/ming/index.html

Men beror ju lite på om du har sakerna på ett webbhotell eller om du har egen server. Men ett tips i alla fall.

elwiss bild

Det var lite kul förstås, får kika på det Smile