Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Telia digital tv + linux = sant

Jag hade beställt telias digital tv via bredband för en vecka sedan - igår kom min digital box och modem hem till mig och döm om min förvåning när jag drar igång digitalboxen och ser att den innehåller MIPS -
Gentoo 200604 dvs deras digital box kör linux rakt av.

Jag blev helt till mig där jag och frun satt och lekte med den för att ställa in kanaler ( hon ville givetvis se desperate housewifes GENAST) och jag satt och drägglade över att den defacto kör linux. Boxen heter Kreatel. Den har dessutom en usb port och kopplas till nätverket.

Jag återkommer om några dagar när jag fått möjlighet att leka lite mer med den...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fedors bild

Kreatel ja de har ungefär 100% av den lilla markanden på iptv-boxar i norden. Har varit på ett föredrag från en på Kreatel riktigt trevlig företag.

gustavnilssons bild

Låter häftigt,vi har en telia-box liggande på posten. Hoppas den är av samma modell Smile

herr js bild

Hmm , jag tänker på tiden då man dreglade över frugan och lekte med henne.Ens prioteringar förändras med tiden.

jontes bild

-kommentarer om hur det funkar. Själv har jag en Dreambox(Satelit) som tar hand om detta. Det enda felet med den är att när man plockar upp streamen på en dator via nätet från Dreamboxen så försvinner textningen. Detta är pga ett miss i VLC(media spelaren). Boxen kör Tux-box (kärna 2.6.9).Spelar in emot en SBS W2003 via CIFS (kommer att bytas till en SuSE10.x) med massvis av disk. Upptid just nu? -895tim.
-------------------------------------
Skriver alltid med glimten i ögat Wink

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink