Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem vid konfigurering av hemmanätverk

Inte helt säker på rätt forumsdel men det går väl att flytta om det skulle krisa.

Jag hade Bostreams 8/1 tjänst med fast IP och har nu Bredbansbolagets 24/1 med fast IP.

För några dagar sedan installerade jag Suse 10.1 och fick för mig att fixa det trådlösa med. En omistallation av min D-link DI-624 krävdes då jag glömt både admin lösen och WPA nyckel. Detta pajade givetvis men i stället för att lägga någon större tid på att fixa det gick jag och köpte en Linksys WRT54GL, äntligen en ursäkt att upgradera.

Under tiden körde jag mitt modem direkt i min Windows XP dator, som nu fick fast adress. Inga problem. Dock så kunde jag inte göra samma sak med min laptop som är den som jag körde Suse 10.1 på. Kollade alla inställningar men hittade inget. La dock inte ner så mycket tankeverksamhet på det eftersom det nya routern smart stod emellan.

När jag konfigurerade den nya routern blev det dock problem, ingen dator bakom routern kan komma åt internet alls. Vid ping kommer de båda till den externa IP adressen men inte längre.

Som tidigare kan Windowsdatorn komma åt internet direktkopplad till modemet men inte Susedatorn.

Jag kan inte hitta något fel i konfigurationen, jag har skrivit in IP och allt annat flera gånger i alla datorer/routrar så det bör ju inte vara "stavfel" så jag står helt handfallen. Det känns som att jag missar något som Windows vänligt nog rättar till till mig men som inte Suse/Linksys/D-link känner att jag missat.

Kablar verkar ok, datorerna kommer åt routern och kabeln mellan router och modem används nu.

Alla inlägg mottages varmt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

joakims bild

Det låter som ARP cache problem. testa att stänga av modemet i någon minut dra ur sladden också.

vtvs bild

Gjorde det tidigare men tydligen inte ordentligt nog. Fyra timmars ström och kabelfrånvaro gjorde susen. Tackar hemskt mycket för hjälpen!!

[FONT=Verdana][SIZE=4][COLOR=red][B]Redlight[/B][/COLOR] [COLOR=SlateGray]- Home of the nasty shit[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=red]Supported by: [URL=http://www.sissos.se][B][COLOR=black]Sissos[/COLOR][/B][/url] , [URL=http://www.reball.se][B][COLOR