Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Suse och det properitära

Har en liten fråga till er och till Jonas i synnerhet. Jag är nu återigen så himla sugen på att pröva suse och vet nu redan från början att det förmodligen kommer att strula med mitt nätverkskort som det nu verkar vara endast Ubuntu som vill kännas vid, sen var det då mp3 och divX och sånt ,vilken Suse rekommenderas (har sett att det finns flera, men inte riktigt förstått skillnaden dem emellan) sen detta med ndiswrapper, kommer förmodligen att landa där och hur gör man med den? vore jättekul om det skulle funka, för Suse ser riktigt imponerande ut i övrigt och dessutom verkar XGL att vara mer lättanvänt i Suse, då jag hitintills misslyckats med den grejen i Kubuntu.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

**

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

SUSE Linux Enterprise Desktop 10 har de flesta drivrutinerna som finns till Linux redan från början. NDISwrapper fungerar bra också direkt. Stöd för MP3 finns redan när du installerat. DivX och sånt kan du kolla i SUSE-skolan del2 hur du får igång. Enterprise Desktop 10 kostar $49/år. Nyligen släpptes openSUSE 10.2, om du laddar ned DVD-skivan får du med properitära drivrutiner också. Jag har inte hunnit testa den själv, men jag antar att den fungerar bra.

Att SUSE ser bra ut är egentligen bara en tema-sak (och lite till). Du kan säkert få Ubuntu att se likadant ut. XGL är enkelt att få igång i SUSE, man klickar på Enable Desktop Effects (om ditt kort stödjs av XGL) och loggar ut och sen in igen med XGL igång. SUSE:s stora fördel, som jag ser det, är att skrivbordet känns sammanhängande. Novell har lagt mycket krut på att de olika sakerna skall fungera tillsammans.

Testa och se vad SUSE kan erbjuda dig. Är det något som strular skall jag försöka hjälpa dig.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

snabelsvens bild

Vet jag väl !, det jag kommer ihåg från mitt tidigare försök med suse är att jag helt enkelt gillade programutbudet som fanns med, det var en bra mix. Är väl medveten om att det nog går att efterlikna även i Kubuntu osv men när detta nu finns där från start så varför då inte pröva?!

Linux sätter ribban,Ubuntu visar tekniken,vi njuter av hoppet

Linux sätter ribban,Kubuntu visar tekniken,vi njuter av hoppet