Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fugelsang är iväg nu

Vi kan med stolthet konstatera att vår första Svensk har inträtt i rymden imorse! Grattis Christer, en intressant länk till nasa kommer här"http://opensource.arc.nasa.gov/" den leder nu inte till själva uppsjutningen av Discovery men väl till något annat intressant nämligen Nasas open source projekt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mernils bild

Jag hade lite flyt. Surfade in på Aftonbladets hemsida, där det stod att det bara var minuter kvar. Så jag slog på tv:n .. och kom in när det bara var 3 sekunder kvar på nedräkningen. Smile

För övrigt kan man se rymdstationen ISS med blotta ögat om man är intresserad. Förmodligen går det ännu bättre om man har en kikare till hands.
________
Molon labe

curiums bild

Vad ska människan i rymden och göra? Enbart ett slöseri med pengar. Vet ni ens hur mycket enbart Christers rymddräkt kostar? Nej lägg pengarna på något vettigt på vår kära planet Tellus istället för att spola ner dem i toaletten.
--

--

hoths bild

Se mer i denna tråd
http://www.linuxportalen.se/node/4543#comment-25935

----
Linux växer snabbast!

alberts bild

Fredliga rymdprojekt tycker jag är helt ok. I alla fall om de kan föra vetenskapen framåt och i förlängningen leda till någon nytta. Minns ni t ex
rymdskölden som kan rädda jorden från växthuseffekten? Det ultimata vore om det gick att leda ner den uppfångade solenergin till jorden på något sätt. Då skulle vi kunna använda den energin istället för att elda med fossila bränslen. Det är lite tragikomiskt att vi de senaste hundra åren lyckats eldat upp fossila bränslen som det tagit naturen hundra miljoner år att skapa. När detta leder till problem, som växthuseffekten, så löser vi det genom att bygga en gigantisk sköld i rymden Wink

Det smarta vore att redan från början använda miljövänliga energisystem. Men det var för dyrt. På kort sikt. I det långa loppet så hade det säkert varit billigare, men det drabbar ju inte den skyldiga generationen, som kasserade in vinsterna. Nej, det drabbar oss, den nuvarande generationen och våra barn och barnbarn och...

jonasbjorks bild

Ja vad skall vi ha datorer till? Lägg pengarna på något vettig som att sanera våra sjöar från miljögifter istället!

Det är fan ingen som kämpar för aborrens rätt att överleva! Torsken däremot, den jäkla fisken har stödgrupper, men aborren - denna fina insjöfisk som gav mig sådan glädje att meta med när jag var liten.

Och vad skall vi ha Linux till? Är det inte bättre att använda Windows som faktiskt funnits med ett tag och kanske lägga tid/pengar på att utveckla Windows vidare? En gång i tiden satt jag med en Commodore 64, ingen behövde en vassare dator än en C64 då, varför gör vi det nu? Snacka om slöseri med pengar och resurser! Pengar vi kunde använt till att sanera insjön från miljögifter som gör att våra aborrar dör ut.

Oavsett vad folk än satsar på kommer någon att tycka det är värdelöst. Dessutom tror jag bara att du är avundsjuk, för visst skulle du ta chansen att få leka Star Trek där uppe om du fick den. Hade de frågat dig hade det inte varit slöseri med pengar. Vet du föresten att Mark Shuttleworth, mannen bakom Ubuntu köpte sig en nöjesresa till rymden? Spana in firstafricaninspace.com.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kimjohanssons bild

Tja, det bästa för den här planeten vore väl att vi flyttade ifrån den så rymdresor är välplacerade pengar i Tellus framtid.

urbans bild

Hade inte människan gett sig katten på att åka ut i rymden hade man inte varit tvungen att bygga lätta elektroniska apparater. Det var den strävan som gav oss integrerade kretsar, som i sin tur gav oss överkomliga datorer som inte krävde en mindre gympasal och ett dito kraftverk att hålla igång.

Utan rymdprojekten hade vi därför inte haft datorer och mobiltelefoner.

För att hantera den enorma mängd fakta om allt möjligt som Apolloprojektet krävde byggdes vetenskapliga databaser och nätverk som gjorde det möjligt att nå dem från olika ställen.

Det blev så småningom Internet.

Ut i rymden eller tillbaka till femtitalet. Skrivmaskin och reservoirpenna är det din nivå på högteknologi?

Andra exempel på "rymdteknologi" i vår vardag är Gore-Tex och (tror jag) kardborreband. Vill vi vara utan?
_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

hoths bild

...samma gamla tröttsamma ramsa: "Vi kan inte göra A innan vi gjort B". Nähä? Inte?? Varför inte det då??? När blev det någon form av tvingande regel?

Vem bestämmer vad som är "vettigt" eller "rätt" att göra? Vill vi verkligen ha en komitte (AK3?) som sitter och bestämmer det?

Varför reser vi till rymden? Varför vill vi till månen, mars och bortom? Av samma skäl som människan alltid har varit nyfiken och undrat vad finns det där borta. Vad finns på andra sidan ån, bäcken, havet eller på bergstoppar och i öknar och främmande kontinenter.

Svar: För att det finns där!

Det är detta som genom alla tider har drivit människan framåt och bortom. Ut ur afrika och runt hela vår värld. Nu står vi redo för nästa stora språng; ut i solsystemet. Detta kommer att ta oss, mänskligheten, till månen, mars och andra platser i solsystemet. Tar det slut där? Nej, lyft blicken mot himlen och skåda ut, bortom. Vi ser vad som finns men vet inte hur vi skall ta oss dit, än.

Mot oändligheten och vidare! "To proudly go where no man has gone before."

----
Linux växer snabbast!

rickards bild

Vore det inte enklast trots allt då att bara se till att korna slutar släppa sig?

hoths bild

Löpande uppdatering publiceras på
http://www.flygtekniskaforeningen.org/site/page/449?nid=11968

----
Linux växer snabbast!

Kristians bild

Det är ingen som vill köpa bilder på saneringen av östersjön Sad Det är inte lika spektakulärt som en rymdraket. Sen är det alltid fräckare att bygga nya saker än att reparera gammalt, det klart kommunen hellre bygger vägar än satsar pengar på barn som är på glid i skolan.

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

curiums bild

Men Linux kostar inte lika astronomiska summor som rymdforskning. Den där jämförelsen var faktiskt totalt värdelös.
Vissa länder betalar 100 miljoner kronor bara för att få upp sina landsmän i rymden och i Sverige betalar vi årligen 20 miljoner till ESA. Pengar som kunde ha gått till skola, sjukvård, bistånd med mera.
Varje år lägger Sverige ungefär 800-850 miljoner på rymdforskning. ESA:s astronauter kostar ungefär 9 miljoner varje år, totalt lägger de ungefär 162 miljoner kronor på sina astronauter. ESA:s totala budget ligger på ungefär 2,7 miljarder kronor om året. Christer Fuglesangs astronaututbildning gick på en 54 miljoner. Ingen som har tagit reda på vad hans rymddräkt kostar än..?
Förresten, jag glömde väl inte nämna att den bloatade borgliga regeringen vill slösa ytterligare 50 miljoner på rymdforskning?

So..? Jag skiter väl i vad mannen bakom Ubuntu sysslar med? Jag använder ändå inga bloatade distar, jag bara rekommenderar dem till nybörjare (dvs SUSE och Ubuntu).
--

--

curiums bild

Varför inte en välplacerad bomb eller något annat urbotligt korkat?
--

--

antoniks bild

Var det nåt negativt med att leva utan det du nämner? Smile

fredentofts bild

Om det är Star Trek du syftar på, så är det faktiskt "To boldly go..."

Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

alberts bild

Hehe. Det skulle motsvara en minskning på någon procent. Men det är inte tillräckligt. Och det krävs enormt mycket för att få alla länder i hela världen att inte elda med fossila bränslen. Jag vet faktiskt inte hur det skulle gå till. Inom EU skulle vi kunna lagstifta om utsläppsrätter och skärpa upp de kraven, men om andra fortsätter att elda med fossila bränslen så hjälper det inte. Det enda som skulle hända är att de andra länderna skulle få konkurrensfördelar och EU kanske i värsta fall hamna på efterkälken.

Om FN beslutar att _alla_ länder måste minska utsläppen och _alla_ länder skriver under, då kanske det skulle fungera. Man kan ju alltid hoppas. Men vi såg ju hur det gick i Kyoto..

Marcuss bild

Förr eller senare kommre man att behöva lämna jorden om det går i den utveckling det gör idag. Var det wasted då?

Tror att tanken med inlägget var att Dte spelar ingen roll om det så är utvecklingen på tennisbollar eller inte så är någon (Du i detta fallet bland annat) aldrig nöjda. Pengarna e helt wasted för _du_ personligen inte har någon nytta av det. Dessutom, Skattar du?


robinrs bild

Jämfört med vad vi lägger ner på vapen och krigföring och annat "konstruktivt" i denna värld är rymdforskningen inte ens kaffepengar. Så nog finns det plats för lite nyfikenhet också.

hoths bild

kom inte ihåg riktigt...

----
Linux växer snabbast!

urbans bild

Nä, kanske inte egentligen. Uppskattar det livet några veckor på sommaren iaf. Då drar jag gärna iväg någonstans utanför mobilens täckningsområde utan dator. Ved i spisen gör det varmt och gott.

Men till vardags trivs jag rätt bra med modern teknik.

Jag vet inte heller om jag vill ha tillbaka den tidiga industrialismens totala brist på miljöhänsyn till eller det kalla kriget för att nämna ett par exempel.

Ett och annat har blivit bättre!
_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

curiums bild

Förr eller senare kommre man att behöva lämna jorden om det går i den utveckling det gör idag. Var det wasted då?
Om utvecklingen går som den gör idag kommer vi inte hinna lämna jorden innan Tellus är förstörd. Alltså är allt wasted då. Den enda chansen vi har är att försöka ta hand om vår jord just nu istället för att se om vi kan flytta till mars om en 100 år.

Tror att tanken med inlägget var att Dte spelar ingen roll om det så är utvecklingen på tennisbollar eller inte så är någon (Du i detta fallet bland annat) aldrig nöjda. Pengarna e helt wasted för _du_ personligen inte har någon nytta av det.
Tennisbollar kostar inte 900 miljoner om året av mina skattepengar. Det där var en äckligt dålig jämförelse. Kan ni verkligen inte bättre? Så patetiskt dåligt..

Dessutom, Skattar du?
Ja.
--

--

antoniks bild

Det går i den utvecklingen det gör idag pga rymdforskning och annat skräp, ja Framgång, det är ju bakgång tydligen!

Teknologi är inte jordens eller mänsklighetens frälsning, det är tekniken som lett oss och leder oss till den dagen då vi kanske tvingas lämna kära moder jord och söka överleva -nånannanstans- för här har vi fuckup upp det tillräckligt...

curiums bild

Eller så lägger vi ner skiten och återinför ordet "solidaritet" i den svenska politiken.
--

--

Marcuss bild

Du ser ju fortfarande inte sammanhanget. Undra vem som är patetisk Smile. Sen dina 900 miljoner? skoj!

curiums bild

Du ser ju fortfarande inte sammanhanget.
Nehe, men berätta för mig då du upplysta SUSE-munk!

Undra vem som är patetisk Smile.
Har jag aldrig sagt, bara att era exempel är patetiskt dåliga.

Sen dina 900 miljoner? skoj!
Har jag aldrig sagt.
--

--

Marcuss bild

Ah, så vi ska döma folk efter disten nu då. Detta blir ju bara bättre och bättre. tror jag väljer att inte kommentera gnome eller debian!

jag tyckte nog jag läste "mina skattepengar". Men jag kan säkert se fel


curiums bild

Det var du som började med att kalla folk för patetiska.
Nej dom är ju inte bloatade så dom kan ju inte vara något att ha..

Och om du citerar lite mer så får du fel..
--

--

Marcuss bild

Smile


curiums bild

Smile
--
Peace and love, Curium.
--

--