Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

openSuse standard services

Hej!

Installerade nyligen openSuse 10.2 och är mycket nöjd. Det ända som strulade var nätverkskortet, som jag fick fixa drivrutiner till via ndiswrapper.

I och med att installationsprogramet inte hittade något nätverkskort, blev inte några online services eller förråd tilllagda. Skulle gärna vilja ha standardförråden, så jag får uppdateringar, samt slipper stoppa in dvdn varenda gång det är tid för att installera något.

Någon som vet vilka dessa är, samt hur man lägger till dem?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gustavnilssons bild

Hittade "Ställ in uppdateringskälla" i YaST. Så nu är det fixat.

david.vikstroms bild

Om du vill ha funktioner som inte är open-source så kan du lägga till en non-oss källa också, finns bland annat på sunet, men även en massa andra ställen, detta för att få tillgång till mp3-uppspelning och lite annat. Rätta mig om jag har fel någon? Är ny på SuSE, men mycket nöjd hittills med nya 10.2, kör KDE och gillar verkligen kicker-startmenyn... och beagle integrationen förståss!