Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Julklappstips: Två billiga nya laptops

Jag satt och tänkte på vad en fattig student[1] skulle behöva, och kom fram till att en laptop är nog en bra julklapp. Jag laddade upp Pricerunner och hittade två laptop under 5000 SEK:

IBM Lenovo IBM Thinkpad R50e
Celeron M 1.5GHz, 256MB, 40GB, TFT15, Combo
HP Pavilion ZE2309EA
AMD Sempron, 1.8 GHz, 512 MB, 40 GB

Ingen av dem är speciellt vassa, men duger gott och väl för surf, epost och ordbehandling med Linux. IBM-datorn har 256 MB RAM, och en uppgradering till iaf 512 MB kan vara lämpligt. Denna uppgradering kan man göra månaden efter när nya CSN-pengar trillat in.

Dells billigaste kostar 5990 SEK och heter Inspiron 1300.

[1] Hör detta hela dagarna, "men jag är ju en fattig student".

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ein.anderssons bild

Det priset på de burkarna är ungf 70-80% av vad en studenter har i månads inkomst. Samt fattiga studenter får inga pengar i december så även om de är billiga får de nog forsätta drömma (eller spara några månader).
-

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

jonasbjorks bild

Alltså en perfekt julklapp att ge någon fattig student.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

Äsch, nog kan man leva på nudlar några veckor för å kunna skaffa sig en laptop - betydligt bättre investering än att lägga pengar på flickvänner å andra utgifter

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

Marcuss bild

Haha, underbart tips!