Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tomtar på loftet?

Titt som tätt har jag beklagat mig över att ubuntu fryser på irc, då jag scp:ar eller ftp:ar upp filer (till olika servrar dessutom), och det ända sättet att fixa det var att trycka på reset-knappen. Idag tänkte jag kolla om gräset var grönare på andra sidan, och installerade openSuse 10.2. Måste säga att openSuse är fantastiskt, allting fungerade direkt efter installation utom det trådlösa nätverkskortet som fick drivrutiner med hjälp av ndiswrapper (i ubuntu körde jag med rtl8180 modulen).

Men hur gick det då med uppladdningen av filer? Bättre. Istället för att hela datorn hänger sig, hänger sig nu bara uppladdningen och inte hela systemet. Har dessutom lyckats kartlägga att gränsen för uppladdningsstorlek ligger på 496 kB. Filer som är mindre än denna gräns ärdet inget beskymmer med, vilket innebär att det mesta går att lösa med lite packande.

Tycker detta är ett intressant problem dock, och det vore kul att veta om felet ligger i linux eller om nätverkskortet är trasigt. Är det någon som sitter med någon information eller annat som kan hjälpa mig på traven, är jag hjärtligt tacksam om ni meddelar mig denna information.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Marcuss bild

Kan ju vara linux men det låter inte så troligt. Ett nätverkskort kostar inte många kronor idag. Om du inte har en bärbar dvs Smile


gustavnilssons bild

Inversterade ett Atheros-chipset baserat nätverkskort, och nu fungerar allt prima Smile

Marcuss bild

(För att svara på min egna kommentar)

Om det är en stationär:

Kolla så att det inte är fel på moderkortet. Testa nätverket i en annan pci-slot
Ev. Pröva med ett Known-good kort av nån polare (Fungerar inte det kan de vara ditt linux eller moderkortet) Troligen kommer det att fnugera.

**lite tips**


gustavnilssons bild

Ok

Glömde säga att jag inte har haft detta problem hela tiden. Tackar för tipsen iaf. Skall testa att byta PCI plats och om det inte hjälper blir det till att investera nytt nätverkskort (vilket ändå är på tiden).

lundatoks bild

Vissa eth-kort har jätteproblem när man börjar belasta dom. Jag hade ett Realtek som krävde en omstart i Linux när man försökte ladda ner en iso. Windows hängde sig 10 sek och sen startade nätverket igång.

--
Ubuntu Linux