Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mozilla Anpassar Firefox för Linuxdistrubutioner...

Mozilla Foundation, organisationen bakom bland annat Firefox och Thunderbird, har inlett ett samarbete tillsammans med Red Hat och Novell. I framtiden ska användare av dessa Linuxdistributioner kunna ladda hem Firefox speciellt anpassade för dem, direkt hos Mozilla.

Den korta Svenska versionen:
http://mylink.se/0tb9wd

Den lite längre Engelska versionen:
http://mylink.se/h8due4

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fedors bild

En sak jag stör mig på i fx är att om den frågar vilket program den ska öppna en fil i så listar den bara ens hemkatalog vilket är helt värdelöst bättre en lista på program som faktiskt finns.

Hoppas de löser det.

lundatoks bild

Det låter bra, då kanske man slipper deras horribla file-chooser.

--
Ubuntu Linux

iveqys bild

jätte bra att kunna få anpassade versioner av Firefox. Men värför ladda hem från mozilla?

Jag gillar debians system bättre. I en perfekt värld borde utvecklare, endast släppa källkod som sedan respektive distribution kompilerar och delar ut. På så sätt finns alltid en källkontroll, vilket gör att man slipper osäkerheten om vem som har släppt programmet. Programvara från sin egen linux distributör måste man ju kunna lite på

Kristians bild

Jag håller med, Firefox har ju anpassningar för Gnome/KDE redan, så hur svårt är det att visa deras programväljarmenyer?

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

trappskis bild

Jag tycker det känns mera pålitligt att ladda hem från den faktiska skaparen av programmet än en mellanhand...

Sen blir det lite bekymmersamt om man sitter på en mindre dist, eller en dist som inte har någon automatisk lösning för att plocka hem paket...

Själv ser jag inga fel i att man får ladda hem direkt från Mozilla. Å andra sidan borde det inte vara några större problem för utvecklarna att faktiskt kunna lägga upp färdigpaktereade binärer i sina repos heller.

rickards bild

Eller åtminstone låta en skriva sökvägen för hand. Att lista /usr/bin tar ju en mindre evighet.