Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En titt på Suse 10.2

Linuxforums.org har tittat närmare på Suse 10.2 Tyvärr är artikeln inte så positivt som en Suseanvändare kanske hade önskat. Dock är det trevlig läsning, ochså för oss som önskar få en känsla om vad som skiljer Suse från andra distributioner.

Angående en eventuell partitionering:

"And then... you're done. A summary appears on the screen and you just need to press "Next" to proceed... Oh! But not so fast! If you actually look at the summary you can see that the default option for partitioning your drive is simply to remove everything! I can understand that partitioning was made optional so that novice users wouldn't have to care about it, but deleting all their data is definitely not what I would have chosen for them to be the default option."

Klantigt av Suse folket får man lov att säga, och definitivt inte nybörjarvänligt!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sundmarks bild

Här finns några fler artiklar om openSUSE 10.2

Nyheterna i openSUSE 10.2 finns beskrivna här. En jämförande tabell mellan olika distributioner här.
--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark

Marcuss bild

Vill minnas att den ger ett förslag och man kan välja avancerat?


polygrip14s bild

På min maskin föreslog den att formatera hårddisk 2, den som jag har alla mina data på. Man får inte köpa default-alternativen okritiskt.

Och en sak till. Synd att inte KDE har svenskt språkstöd. Det fanns med i tidigare versioner. Just nu övar jeg på Norsk (bokmål).

/ P-O

mernils bild

Jag kör Slackware, med senaste versionen 11.0. Där finns det svenskt språkstöd för KDE. Det borde finnas ochså för Suse, men dom har väl gnome som skrivbordsmiljö. Dom "borde" ha det iaf tycker man.
________
Molon labe

chnaons bild

Visst finns det svenskt språkstöd men man behöver ha Language-addon cd-skivan vid installationen, vilket även installationsprogrammet säger vid installation.
Annars så är det bara att söka efter kde-i18n-paketet (och eventuella andra språkpaket) efter installation så har man svenskt språkstöd.

polygrip14s bild

Efter att ha laddat ner en separat CD-skiva med språkstöd funkar det OK även på svenska. Tidigare fanns stöd för svenska med på DVDn, så en separat språkskiva var nytt för mig. Men jag tror jag behåller norskan ett tag till, bara för nöjes skull.

/ P-O

tux-svens bild

Jag sökte på "translations" med Yast och hittade kde3-i18n-sv utan problem, utan extra CD, det var bara att installera.

Nu äntligen, efter en del små kompletteringar, bl.a 43378-konvenientSUSE-10.2.1-1.noarch.rpm,som jag fick tips om här, fungerar det mesta.

Något som inte funkar bra som jag har upptäckt är kartvisning på hemnet, men det kan bero på Firefox, för det funkar i Opera.

Jag undrar om det går att köra Cadega på Suse 10.2??? (AMD-64)
Det måste väl kompileras från källkod i så fall???

---

Windows are for houses, Linux is for computers!