Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

hp omnibook 6100 (löst)

Hej, jag har fått tag i en Omnibook 6100, 1ghz, 256mb ram och 20gb hdd. Jag får inte suse 10.2 att funka, den installerar alla paket men när den ska boota om så stannar den.
Några förslag på hur jag ska få det att funka???

tacksam för svar

Nu har jag löst problemet. När jag installerade suse på min bärbara la den in paket för bärbara datorer. jag tog bort de paketen och vips funkade allt jättebra...(tror att den förändringen gjorde susen.....)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Prova att lägga till "apci=off acpi=off" i uppstarten, i menyn som kommer fram när du startar datorn kan du skriva saker i ett fält (boot options?), där skriver du det.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

lundatoks bild

Tänk på att fläktar och annat kan stanna om man gör så med en laptop. Smile

--
Ubuntu Linux

badmojos bild

Jag har testat att skriva de kommandon som du sa. funkade ändå inte. när den rebootar och autostartar system från hdd'n så bootar och bootar och bootar den från hårddisken. har även testat suse 10.1 på den och det funkar inte heller....jag vet inte vad jag ska göra, för suse måste jag ha då vi kör det på jobbet och den programgrupp jag ska är med i...

Mama always said life was like a box a chocolates, never know what you're gonna get.

fnurrs bild

Jag har fuskinstallerat kanotix på en HP omnibook 6000, vet inte vad som skiljer från 6100, det fungerar i alla fall bra. jag har apm=power-off nomce i min menu.lst.
Med fuskinstallerat menar jag att jag startar kanotix från en cdimage med grub för dos. Den saknar diskett /cd (trasigt efter fall i golvet) och jag vill inte riskera att sabba bootning av datorn. Så den bootar win98 till en grub meny och sedan kör den kanotix. Låter kanske krångigt men var inte så svårt att få till.

Fnurr