Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Men grattis Sverige!

Vi verkar få slippa statlig censur av dataspel. Snacka om oväntat! Trodde nästan att vi skulle ansluta oss till våra vänner i Kuba och Nordkorea...

"– I stort sett innebär detta fritt fram för våldsamma dataspel i Sverige, sade JK:s ställföreträdare, byråchef Håkan Rustand till TT."

När Rustand med vetenskaplig stringens kan påvisa hur våldsamma dataspel kan påverka kidsen kan jag möjligen stödja censur. Dock är jag så gammal så jag kommer ihåg Studio S, och videovåldsdebatten på 80-talet. Idioter fanns då som nu! Tror tamefan det är värre numera.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lundatoks bild

Har du spelat Postal 2?

--
Ubuntu Linux

alberts bild

Jag minns tydligt det glada 80-talet när Hem & Skola attackerade allt som hade med hårdrock och videovåld att göra. Särskilt ansatta var bandet WASP. Akronymen anklagades för att betyda We Are Satans People. Sångaren Blackie försvarade sig med att det betydde något helt annat, White Anglo-Saxon Protestants. Då blev det ok. Själv tycker jag den senare akronymen är värre än den första.

Det var också en himla debatt om videovåld, ifall det påverkade ungdomar att begå brott och misshandel. På mig hade debatten effekten att jag sprang och hyrde varenda skräckfilm som kom ut. Kulmen var när jag lånade en hel kartong med skräckfilmer från en granne och satt hela sommaren och tittade. 90 videoband var det med i snitt två filmer på varje (de flesta oklippta med grumlig bild och asiatisk textning..). Hade det inte funnits någon debatt så hade det inte varit intressant. Samma sak gäller hårdrocken. Den hade nog inte blivit lika stor om det inte var "förbjudet". Vi brukade samlas hos en kompis och spela vinylskivor baklänges för att leta efter dolda budskap. Oerhört larvigt egentligen. Men ibland hittade man ett budskap, t ex i venoms "in league with satan".

danielhedbloms bild

Postal 2 är mitt favoritspel för att spela multiplayer och rätt kul singleplayer också bara man har lite humor.

mernils bild

Faktiskt inte.. har du information om plotten så får du gärna underrätta mig Wink Men det var inte min poäng. Staten vill förbjuda vissa uttrycksformer. Vad kan komma härnäst? Låtar som suicide solution .. tja inte en så långsökt tanke.
________
Molon labe

Marcuss bild

Om man ska censuera sådant ska man väll även censuera internet?

Visst. Postal är väldigt våldsamt. Att urniera på döda människor är sjukt, eller att tända fyr på dem. Men fortfarande. Sunt förnuft kommer inte från TVn eller Datorn. Det är väll upp till var och en att se vad som är moraliskt fel eller inte.

Men vi kan väll Censurera filmer som fight club. James Bond och Striptease(?). Det ska ju va jämställt med både spel och film
Skall vi inte även förbjuda boxningssäckar, menar det e ju inte en dans på röda rosor inte?


lundatoks bild

Jag tycker gott att du kan googla lite.

Har vi inte lite större problem i övrigt? Dataövervakning? Lagring? Buggning?

--
Ubuntu Linux

mernils bild

Bra inlägg.. jag konstaterar krasst att Johan Sparrman kräver Anna Sjödins avgång.Och detta inlägg gjorde jag för jag tyckte att sparrman var ett ovanligt efternamn.. enbart! Wink
________
Molon labe

kimjohanssons bild

Jag håller med mernil här, han behöver inte googla för att kunna säga nej till den sort censur som föräldrar, lärare och andra glädjedödare så gäärna vill hyvla på oss som har vett att se vad som är underhållning och vad den består utav. Det är föräldrarnas ansvar att lära barnen rätt och fel, inte teveapparatens eller datorns. Och varför skall man inte få protestera mot denna censur med motiveringen att det finns större problem?

Under 80-talet och tidigt 90-tal inträffade en hel del som handlade om välmenande glädjedödares försök att stoppa något som de trodde sig veta vad det var.

Exempel ett, serien "Hor på kontor" som publicerades i en serietidning för vuxna, åtalades för olaga våldsskildring. Man trodde att kvinnan körde upp ett knippe pennor i **** på sin chef så att det sprutade blod. Blodet var egentligen stjärnor, som är en erkänd smärtmarkering i serievärlden.. Problemet är att en viss del av befolkningen ser serier som något som enbart riktar sig till barn, så vissa blir rabiata när de ser saker som inte är barnvänliga i serier för vuxna.

Exempel två. Thomas DiLeva ledde ett barnprogram. I det uppmanade han barnen att tänka själva och göra det som de känner för och inte låta sig hämmas av andras åsikter. Han avslutade programmet med att säga att han kände för att klä ut sig till djävul och dansa. En folkstorm tvingade svt att lova "Han kommer aldrig mer få göra barnprogram". Som liten 6-7åring satt jag och såg detta program, och även det debattprogram som leddes av Siewert Ö+litenö. Jag tänkte redan då "Till och med jag fattade ju vad han menade och där sitter vuxna människor och 1) säger att han uppmanat barn till satanism 2) att barn tog skada av programmet." Jippie!

Har någon unge tagit skada så är det de som lindats in i madrasser innan de släpptes ut i vuxenlivet.


kimjohanssons bild

Ja... Fan vad pikar han måste få...

lundatoks bild

Eftersom ditt svar rör sig i den tecknade och barnprogrammens värld ser jag inte riktigt kopplingen till Postal 2. Du googlade?

Men kör i vind, det finns säkert dom som tycker att det verkar vara ett trevligt spel. Mig kvittar det, mina pengar får dom ändå aldrig. Smile

Puss

--
Ubuntu Linux

mantonos bild

word!

Överbeskyddande föräldrar är en betydligt större fara än vad ett våldsamt spel kan vara. Thomas Di Leva å sin sida måste vara Sveriges ofarligaste människa Wink

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

kimjohanssons bild

Jag kände till Potsal 2 sedan innan. Smile
*kjamizar*

fredentofts bild

Har svårt att tänka mig att någon skulle klassificera Postal 2 som ett trevligt spel. Däremot kan det säkert ses som underhållande.

Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Jag har postal2 på datorn och finner det som ett underhållande spel när man är lite irriterad.
Det är inget bra spel och absolut inte barntillåtet men det har sin plats ändå.

Men jag anser att censur hade varit fel i detta fall.
Även jag minns 80-90 talets arga föreldrar som klagade på spelens våld.
Minns även en specifik kvinna som ofta var med och klagade på spelen. (men har ingen aning om vem det är/var)
Men jag minns debatten som mycket värre då än idag.