Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem Installera Ubuntu 6.06 På HP Laptop

Hej

Alla linux fans då jag är himla ny på detta os men gillar idén att hålla pengarna borta från bill gates och ändå få något mycket bättre. Så försökte jag installera Ubuntu 6.06 på en Hp Laptop P3 650MHZ med 192MB Ram. Jag kan köra live cd fastän att det går långsamt men när jag klickar på install händer ingenting. Datorn kan stå och spinna cd:n i en timme utan resultat. Skivan fungerar dock på min stationära dator utan problem. Så det är inget fel på skivan. Finns det några kända kompatibilites problem med lap tops och ubuntu ?. Går det kanske att installera från kommando läge ?.

En nybörjare som är tacksam för alla tips.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Ja det finns en icke-grafisk install-skiva (du kanske tom. kan välja det vid start på den du har?). Du kan ju alltid prova. Om maskinen har lite RAM så kan det vara en stor fördel att installera i konsolläge

På en äldre dator kanske xubuntu eller fluxbuntu är ett bättre val. Hade jag själv valt hade det blivit Debian (testing) med av-fluffat KDE (men den är lite meckigare än Ubuntu).

Annars kan du prova Damm small linux

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

martinos bild

Prova att bränna om live-cd:n på låg hastighet och med en kvalitetsskiva. Din bärbara har ett par år på nacken och cd driven är kanske inte så tollerant mot slarvigt brända cd.

mackecs bild

Tack för hjälpen alla. Men jag lyckades hitta en liten smidig dist som heter Damn Small Linux, som i mina ögon funkar perfekt för min lite äldre bärbara. Pdf läsare och kontors program fire fox och xmms fanns med från start.

sebastian dahlgrens bild

Bra att du hittade någon som passade dig!
--
Sebastian Dahlgren
http://www.medveten.nu

-- Sebastian Dahlgren