Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

UserFriendly

eftersom hackles gått i graven så är numera userfriendly en av de nätserier som jag uppskattar mest. Tyvärr glömmer jag alltid kolla på den.

Nu är det problemet löst. Jag har knopat ihop ett program som hämtar hem den senaste bilden från userfriendly och visar den med bildvisningsprogrammet qiv. Detta progammet körs numera varje gång jag startar datorn. Smidigt Laughing out loud.

För er som är intresserade så finns källkoden bifogad. Det bör gå väldigt lätt att ändra till andra serier också.

Kompilera med
g++ -o iveUserFriendlyDailyDisp iveUserFriendlyDailyDisp.cpp -lcurl

Du måste ha libcurl-dev installerat.

Är det någon som modifierar koden till andra serier så dela med er Smile

(och byt namn på filen innan i kompilerar, ta bort .txt)

BilagaStorlek
iveUserFriendlyDailyDisp.cpp_.txt1.81 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Bergelins bild

Det är väldigt tråkigt att Hackles inte görs längre, den serien är förbannat rolig Smile

Live Free or Die

ein.anderssons bild

Hoppas inte du blir IP spärrad, vart med om att ett gäng kompisar blivit det.
-
Jag är en spegel av den du tror jag är.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

trappskis bild

Varför inte bara prenumerera på RSS feeden?

Fungerar alldeles utmärkt det också.

uffe_nordholms bild

Varför inte använda en av Firefox möjligheter (jag utgår från att du Kör Firefox, annras funkar inte mitt tips): skapa en mapp bland dina bokmärken, döp den till "Daglig humor" eller vad du vill. När de sedan startar Firefox varje dag så tar du till vana att välja "Öppna i flikar" i mappen "Daglig humor". Oavsett hur många bokmärken du lägger in så får du varje i en egen flik. Funkar jättesmidigt tycker jag.

iveqys bild

nej Sad varför blev de det?

iveqys bild

därför att klockan var mycket och jag inte täntke så långt...

kimjohanssons bild

Därför att de tankade hem bilderna utan att någonsin besöka sidan kanske? Han får ju aldrig några annonsintäckter av det, och aktiviteten i forumet som i sig drar till sig en del besök blir mindre intensiv och därmed förloras mer i intäckter.

Varje strip tar honom mellan 1-2 timmar i arbete att utföra. Altså, om han inte får annonsintäckter så lägger han en hel arbetsdag i veckan obetalt. Det är ju iofs kanske småpengar mot för vad han drar in på böcker och andra uppdrag, men det är roligare att se att man har besökare på hemsidan än att folk bara tankar bilderna.

En annan vinkel kan ju också vara att om någon bara tankar bilderna så är det ju möjligt att dessa används på den personens/ det företagets hemsida för att dra till sig besökare och öka den egna omsättningen.

kort och koncist, som vanligt... Smile

jonasbjorks bild

Vi har infört liknande begränsningar här på LP, folk drar hem kadavro-bilderna utan att besöka hemsidan. Mycket irriterande för oss som driver webbplatsen. Det går aldrig att stoppa helt, men vi kan göra det svårare att få hem bilderna.

Dessutom vill jag påstå att få besöka en webbplats är inte en mänsklig rättighet, vi bestämmer själva vilka vi vill ha som besökare. Vilket kan leda till att vi blockerar IP-adresser / hela IP-nät.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

urbans bild

Man KAN ju lägga http://www.userfriendly.org/ som startsida också, men det är inte RÄTT. Wink

Har alla glöms KISS-principen?
_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

iveqys bild

jo det är klart, men då borde det inte vara nått problem, iom att jag givetvis tankar hem hela hemsidan också...

iveqys bild

är det inte lika mycket en rättighet att bestämma vad man vill läsa?

kimjohanssons bild

Nja, inte jag. Jag jobbar efter den hela dagarna, men mina arbetskamrater tror jag snackar om urin när jag säger "K.I.S.S".

Föresten, det går ju också att ha flera startsidor i t ex ff. Då kan man ha LP, UF och *host* superkadavret som startsida... Smile

jonasbjorks bild

Precis lika mycket rättighet som att någon betalar någon annan för att göra teckningar som publiceras på en webbplats i syfte om att skapa ett unikt innehåll.

Du får naturligtvis bestämma vad du själv vill läsa på en webbplats. Lika mycket som de som driver webbplatsen bestämmer hur den skall leverera sitt innehåll.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

iveqys bild

absolut! Jag håller ju dock med om att det är en intressekonflikt.