Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skandiabanken ändrar åsikt...

Som många kanske läst så gjorde skandiabanken nyligen en systemuppdatering som gjorde det "omöjligt" för linuxanvändare att komma åt deras internettjänster.
Gamla nyheten

Många hörde av sig till skandiabanken och klagade. Nu visar det sig att skandiabanken vänder och tänker släppa in Linuxanvändare ändå.
Man påpekar dock att man inte aktivt jobbar för Linuxanvändare men uppenbarligen fanns ett tillräckligt stort intressen från den sidan att man ansåg det som en rimlig insats att göra.

Läs mer på:
IDG.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iveqys bild

Det märks att linuxanvändare har börjat bli många...

kredit till skandiabanken! Inte bara för att de släpper in linux användare igen utan för att de vågar ompröva ett beslut. Det är modigt.

mernils bild

Kul att dom iddes ändra sig. Men ännu bättre att kunderna klagade på en idiotiskt sak. Grattis! Dom jobbar för sina kunder, inte tvärtom.

Men dom förtjänar ju en armbåge i fejan.. för sina tidigare uttalanden att man måste byta operativsystem.. Det var inte bara korkat, det var helt och genomt oförskämt. Med tanke på att dom försöker framstå som en Internetbank.. Jävla spån!
________
Molon labe

mauths bild

Ett av mina favoritcitat är av John Maynard Keynes när han blev anklagad för att vara en vindflöjel.
Han så något i stil med:
"När jag har klart för mig att jag har fel brukar jag ändra mig, hur gör du?

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

urbans bild

Kul ändå att även urbota jubelidioter kan ändra sig och fatta ett och annat.

Kul också att folk ids klaga och dessutom lyckas få ändring till stånd.
_______________________________________________________________
http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

mernils bild

Raderat.. men lite Mona Sahlin citat är aldrig fel, smaka på dessa:

"Det är häftigt att betala skatt" - säger hon som har 70 tusen mer i månadslön än det sjukvårdsbiträde hon säger sig värna för.

Och

"Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet"

Grattis Mohammed! - Och ograttis mig som inte fick jobbet trots samma meriter... Jag är ju trots allt svensk i landet sverige, därför ska jag inte få jobb i mitt eget land - Det finns skäl att jag kallar sossarna vänsterpatrask. Det är dock inget fel på "mohammed" utan på den efterblivna invandrararpolitiken .. är ju inte rasist .. dumjävlar Tongue

Föresten pratade jag i dag i irc om det livslånga värdet att kunna laga till en god omelett. Inom kockyrket.. Det första du får göra för att visa dina färdighet är att göra en omelett. Skillnaden mellan "Scrammled eggs" och just omellet torde höras på namnet. En omelett typ, pickar man sönder medan scrambled eggs, så rör man samman. Det handlar om mycket känsla. Omelettan ska dessutom vara lite löskokt på toppen.

Varför skriver jag nu detta .. tro det eller ej.. men jag tänkte göra en omelett Smile

sundmarks bild

Det är helt klart så att det lönar sig att höra av sig. Ibland är det nästan bra att de gör saker som denna. Det blir en bra möjlighet att tala med personer som man annars inte skulle få kontakt med och förståelsen för Linux som företeelse sprids.

Tack till Skandiabanken som nu ändrar sitt tidigare "tekniska misstag". Bra att ni lyssnar - det uppskattas.

Jag har skrivit lite om detta på min blogg också.

--

Mikael Sundmark

 

Mikael Sundmark

paraxelssons bild

Om ni nu har samma meriter så blir det ju ändå som ett slags lotteri, och då är det väl klart att man kan tycka att det vore en idé att ta tillvara den extra kompetens/erfarenhet som en invandrad person har jämfört med en infödd, om det nu redan är en majoritet infödda på arbetsplatsen. Och vice versa, naturligtvis. Det är aldrig bra med likriktning, bättre med fler erfarenheter från olika områden.

mernils bild

Raderat (Ännu en gång.. För jag orkar inte tjaffsa) Jag ber om ursäkt om det illa valda ämnet!
________
Molon labe