Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

pmount under fluxbox [ful-löst]

När jag använder fluxbox och önskar montera ett SD-kort eller usb-minne så kollar jag med dmesg efter namnet på den enhet som anslutits, därefter använder jag pmount /dev/enhetsnamn vilket får till följd att enheten snyggt och prydligt monteras i /media/enhetsnamn. Detta görs automtiskt under Gnome/KDE med hjälp av hal/dbus/udev-trolleri och borde också enkelt kunna automatiseras för de som kör enklare fönsterhanterare. Finns det någon som knåpat ihop en smidig och automatisk lösning för flux eller xfce?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Jag borde skrivit att min pappa heter debian och jag är afrikan

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

Kristians bild

"Quick and dirty"-lösning:

gnome-volume-manager &

aktiverar de nödvändiga undersystemen, dock håller det ju bara om man har gnome installerat och det tar säkert onödigt mycket resurser. Men det funkar Smile Som gamle Ken Thomson sade "When in doubt, use brute force"

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------