Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Ta inte allt för givet

Trots tester med migrationen från Debian till SUSE Linux Enterprise stötte jag på problem. Ett av de problemen var Apache. Tänkte dela med mig av mina erfarenheter här:

  • XTemplate för PHP fungerar inte i PHP > 5.0.5, vilket innebar att LP's tema totalvägrade. Lösningen på detta var att installera ett PHPTemplate-tema, kanske inte det vackraste. Men sidan kom upp igen iaf. Nackdelen med detta är att en del medlemar börjat tycka si eller så med det "nya" temat. Temat är en tillfällig lösning, vilket jag skriver här. Trots det uppstår diskussioner.. Att det råkade vara SUSE-grönt var inte min avsikt. Jag tog bara ett från drupal.org som såg enkelt och rent ut.
  • Apache 2 i SUSE Linux Enterprise verkar defaulta på DENY på alla sidor som skapas, därför måste man skriva Allow from All som argument för <Directory ....>-taggen. Irriterande, då den inte ens loggade felet. Enda som kom fram var: Åtkomst förbjuden.
  • Apache 2 i SUSE är känslig för VirtualHosts också, mina VHOSTAR hade definerats som <Virtualhost *>. Det gillade inte Apache 2, den vill ha *:80. När man sitter med >200 sådana hosts i en och samma fil, vhosts.conf, blir man inte glad. Nåväl, det positiva med det hela var att jag fick separerat alla vhostar i egna filer nu, www.linuxportalen.se.conf, wiki.linuxportalen.se.conf o.s.v..

Det känns att det första steget av migrationen är över nu iaf, idag skall jag sitta och trimma in resten så det fungerar. Vad som gjorts i stora drag är:

  • Byte från Debian GNU/Linux (Sarge) till SUSE Linux Enterprise Server 10
  • Uppgraderat RAM-minnet med 2 GiB, totalt på serven nu: 2.5 GiB
  • Bytte hårddisk, från 80 GiB till 250 GiB 7200rpm

Happy hacking!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Hm, något i Mambo är inte heller kompis med den nya konfigurationen... "Error creating feed file, please check write permissions." Håller på och kollar var problemet finns... Är inte /cache som felar vilket första googlingen föreslog.

Vet du om wordpress upplever några problem med den PHP > 5.0.5?
En av de nya lösningarna för SK som jag tittar på är wordpress med ett webcomic-tema till.


iveqys bild

susegrönt? vem som helst kan ju se att det är terminal grönt, en hyllning till de gamla stordatorsystemen.

Jag antar att det är du Jonas som passar på att hylla SMIL (sveriges andra dator) som nu fyller ett halvt cirkelt i år.

det gäller att se saker och tingt från "rätt" håll...

mantonos bild

Förlåt, men jag tycker att det är ganska fint Wink

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

jonasbjorks bild

Jag kör Wordpress på www.jonasbjork.net som ligger på servern.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kimjohanssons bild