Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Nya tider

Oj vilken dag. E-posten strulade som fan, den ville inte alls som jag ville. Uppgraderingen från Debian (Sarge) med äldre versioner av programmen till ett nyare system med SUSE Linux Enterprise Server 10 och uppdaterade paket.. ingen dans på rosor.

Nu är systemet igång helt igen, saknar bara några SSL-hostar i Apache som vi använder själva, webmailen till exempel.

Mailen kommer in på port 25 och kollas mot RBL-listor, kommer det igenom kollas det vidare av ett antivirus-system, passerar det kommer det vidare till ett spamfilter som tar 97% av all spam (uppskattningsvis). Nu kommer vi till den roliga biten. Mailservern har användare (IMAP/POP3) som ligger i LDAP och användare som ligger i GroupWise. Vart någonstans skall mailet om det är OK? Här körde Jonas fast i en timme ungefär innan han kom på det..

Skam den som ger sig! Zoegas Skånerost är lösningen på alla problem.