Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ljudet tillbaka.. men ack så dåligt

Hallå!

Mitt ljud har försvunnit och jag är rätt ny i linux.. Jag har installerat ett antal musik och video spelare med tillhörande codecs. Kan detta ha lett till några problem? kör dualboot med winXP så jag vet att det inte är ett hårdvaruproblem.

hjeelp!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Gäller det alla program? Öppna en mixer och se så du inte har mutat pcm eller master

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

snabelsvens bild

öppna mixern och titta under "flik nr2" där brukar man kunna bocka av och på en digital/analog omkopplare den har hamnat fel för mig ibland kanske det är även ditt problem?

Linux sätter ribban,Ubuntu visar tekniken,vi njuter av hoppet

Linux sätter ribban,Kubuntu visar tekniken,vi njuter av hoppet

pianos bild

Tack.. nu funkar ljudet. det låter dock väldigt illa.. kanske är det ett problem med drivrutiner..? det skorrar kraftigt vid lite högre ljud eller så fort det blir lite bas. uschiamej vad tråkigt att köra windows när jag ska lyssna på musik. vilket jag avser göra nästan varje gång jag slår på datorn:(((

har installerat otaliga mp3-stöd och olika spelare men inget verkar hjälpa. Testade att convertera några mp3or till ogg-format, låter fortfarande fruktansvärt.

Linux vägrar...tacksam för tips

"some of those that work forces... are the same as those that wear crosses"

adms bild

Dra ner PCM så ska du se det försvinner. Har samma problem och när jag har PCM på mitten ungefär så låter det bra. Volymknappen i xmms ställer PCM av någon anledning, så ha inte volymen där på fullt heller.

dholms bild

Många drivrutiner för ljudkort i windows cappar maxvolymen vid en nivå där tillverkaren anser att ljudet inte förvrängs men många kort klarar att förstärka över din nivån. I Linux så tillåter de flesta drivers att du nyttjar hela skalan oavsett hur det låter när du går upp i max. Ett tips är att aldrig gå över än runt 80% på samtliga mixerenheter (som har med ljudförstärkning att göra).
--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

hooloovoos bild

Passa den ratten där man ställer in nivåerna. Den distar lätt och då blir det inte fröjd för öronen. Ha den på en bra nivå och låt den vara där. Ställ in med alla andra drag saker och rattar istället.

Edit:
Varför kommenterade jag ditt inlägg för??
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm