Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SUSE 10.2 installation, Kernel Panic

Hallå
Kör vanligtvis bara Ubuntu och debian men efter ett datorinköp tänkte jag att jag skulle prova på SUSE men har stött på problem.

Har en intel core 2 Duo så jag tänkte att jag skulle prova 64 bitars versionen. Laddade hem DVD imagen och brände den, men när jag försöker bota så säger den bara: "Kernel Panic unable to mount root fs on unknown-block"

Hmm jag satt och funderade ett tag och för att undersöka om det var hårdvarufel så bootade jag upp windows och provade installera suse i VMware, men det blev samma fel här. Finns en bild bifogad.

Provade att ladda hem cd versionen och bränna den, då funkade det klockrent och jag kom in i YAST (visst heter det så). Men jag hade ju inte de andra skivorna så jag fortsatte inte.

Finns det nått sätt att lösa det här på? Så att jag kan installera från DVDn? Visst kan jag ladda hem och bränna ut de 6 sista skivorna, men det kändes lite surt när jag redan ha DVDn.

Tack på förhand.

BilagaStorlek
Kernel_panic.JPG71.26 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sebastian dahlgrens bild

Länken är trasig. Jag vet inte vad lösningen är på ditt problem med DVDn (är skivan korrupt?), men du kan ju ta och göra en netinstall med den CD-skiva som du har. Välj att installera från ex. Sunet.

Mikael Sundmark har skrivit om hur man gör en netinstall mot Sunet på disa.nu (edit: som visst verkar vara nere)!

Men du kan i bootmenyn på skivan välja installationskälla (tror att du trycker F4). Sunets OSS (open source software) installertionskälla hittar du här. Tänk på att Flash och MP3-stöd inte kommer att ingå då!

--
Sebastian Dahlgren
http://www.medveten.nu

-- Sebastian Dahlgren

endast_3_liters bild

Aha, tog bort länken och bifogade bilden istället.
Ska kolla Md5 på isofilen och se om problemet ligger där. Provade köra en netinstall, men det verkar som den inte har några drivar till det inbyggda nätverkskortet.

Jaja det är väll inte värre än att bränna skivorna. Tack för svaret.

*edit* Kolla Md5 på dvdison, den stämmde inte alls ;P inte undra att det inte gick. Ska börja kolla Md5 lite oftare...

sebastian dahlgrens bild

Hehe visst är det typiskt. Alltid något som strula =). För mig fanns det inte stöd för mina PATA-enheter.

--
Sebastian Dahlgren
http://www.medveten.nu

-- Sebastian Dahlgren