Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

log4x - best practices

Vi har börjat använda log4j och log4php här på jobbet och jag tror att jag skulle må bra av upplysas lite kring hur man bäst jobbar med dessa ramverk. Det är några speciella frågor som jag skulle uppskatta att få svar på:

  1. På vilket sätt slipper man lämpligast undan log4xs egen konfigurationsfil? Det här är säkert "helt fel" och ett vanhelgande av hela projektet att ens tänka tanken, men det är relevant för mig att skriva en applikation som är lätt att "deploya". Syntaxen för log4xs konfigurationsfil är synnerligen komplex och jag skulle nöja mig med två publika loggningsnivåer i stil med "enkel" och "komplett".
  2. Vad är bästa sättet att hantera "dumpar" i still med XML-dokument för att behålla läsligheten av loggarna? Jag känner ofta att jag vill "dumpa" större mängder data till logggen i debugsyfte.

Eftersom log4php verkar lite sparsamt implementerat så gäller väl frågorna i första hand log4j.