Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

QuakeCon 2007 i augusti

För dem som tycker detta är intressant. id Software som sponsrar eventet är även känt att hålla god hand med opensource communityn . På mjukvaruverkstaden är bl.a linux plattform för utvecklingen.

QuakeCon är ett välkänt fritt konvent som hålls varje år i USA i staden Dallas. Förra året så var det lite si och så om och när eventet skulle bli av men i år är det klara besked. QuakeCon annonserade nämligen nyligen att eventet kommer äga rum i Augusti 2007. Sponsorn för detta event är id Software, det företag som just nu utvecklar det kommande och efterlängtade spelet Enemy Territory Quake Wars som beräknas släppas efter årsskiftet.

Det kommer erbjudas 2 700 datorplatser vilket är 1 000 fler än förra gången. Vidare har de utökat mässområdet för att få plats med ännu fler företag så det ser ut att bli ett riktigt roligt event. Tyvärr ingen detaljerad information om turneringar men går väl räkna med spel som Quake 4, ET:QW och några till.

Registreringen öppnar i mars så då gäller det att vara på hugget om man skall få en utav de platser som erbjuds.

Mer information finns på deras hemsida. www.quakecon.org eller www.idsoftware.com