Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hittade ett bokföringsprogram för linux

Var och surfa lite allmänt på allt möjligt då jag kom över FirstOffice.

Det står följande på deras websida:

FirstOffice är ett integrerat bokförings- fakturerings- och CRM-program för små företag och föreningar, lämpligt såväl för förstagångsanvändare i behov av enkelhet som för de mer erfarna användarna i behov av effektivitet och snabbhet. Fungerar med Linux, MacOS & Windows.

eller läs mera här:
http://www.ggsdata.se/adobe/firstoffice.html

Någon som vet om detta är en bra produkt?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

Inte just Firstoffice men jag har pillat lite med HansaWorlds större system på Mac. Jag gillar det skarpt.

danielhedbloms bild

Sån här info är guld värd. Ofta är det svårt att hitta kommersiella program till Linux även om man söker efter dem. Jag borde starta en site med bara länkar till kommersiella program för Linux. Tror många skulle ha nytta av en sån.

Till ritbordet!

IngeSvs bild

http://www.hansaworld.com/ finns det en länk som heter download. Då jag inte har något företag som förmuläret kräver vet jag inte vad man kan ladda ner, men det kanske kan ge svar på frågan om det är bra.
http://www.ingesvensson.mine.nu

ein.anderssons bild

Ingen som typ kan e-posta dem och fråga om man kan få en utvärderingsversion gratis mot att man skriver på det på linuxportalen?

-
Jag är en spegel av den du tror jag är.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

jeffs bild

Wow! Vilken grej! Är inte precis detta som efterfrågats ganska jättelänge? Dessutom står GGS-data bakom det hela! (GGS-data är en av de återförsäljare som för amiga-relaterade artiklar för oss Amigaintresserade)
Bra detektivarbete, Ein!

_______________________

------

jonasbjorks bild

FirstOffice är väl en Hansa World produkt? Eller är jag ute och cyklar nu?

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

elwiss bild

Jo FirstOffice är HansaWorld. Det är deras "light weight" Affärssystem. Jag har bara kört deras Enterprise.

Och jajamen, det är både server & klient på Linux/KDE. Och det är supersnyggt på OSX och en fröjd för ögat på KDE. Acceptabelt även på windows, så det är verkligen ett system som borde fungera som handsken i blandmiljöer.

Jag som jobbar med affärssystem är lite fundersam på varför det inte synts mer "därute" men rykten gör gällande att de växer mest i öststaterna ( kanske för att windows inte är lika gjutet i infrastrukturen där).

Bokförings program i linux är något jag hade önskat det funnits fler av då det ofta är strulet när man byter till linux på mindre företag.
Detta ska jag kolla in lite bättre verkligen intressant.

Jag har även kollat lite på JFS Administration.

Sedan finns ju lazy8 och olfix med.

fsns bild

...och vad ser man på förstasidan på den länken om inte, jo minsann, är det inte FirstOffice?

HansaWorld rular, om inte annat för att dom har haft en Linuxversion sedan sent nittiotal. Jag har pratat med dom på nån mässa nån gång, och dom kör sin egen interna bokföring på HansaWorld. Däremot kommer jag inte ihåg om det bara är servern som finns till Linux, eller om dom även har en Linuxklient? Antagligen går det att få ett webbgränssnitt nuförtiden också, så var ju det löst.

Du kan fylla i vad som helst då uppgifterna inte kontrolleras.
Det räcker med tex. a som företag.
Men jag hittade inte firstoffice för linux utan bara HansaWorld
Enterprise.