Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Snabbkurs i PHP och MySQL

Hej alla glada!

Ska på jobbintervju om en vecka och behöver förbereda mig lite. Undrar om det är någon här som kan tipsa om några snabbguider i PHP och MySQL då jag behöver fräscha upp mina kunskaper lite. Även någon guide där man sätter upp en server med Apache2 hade varit fint.

Alla tips mottages varmt!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Hur du sätter upp Apache, PHP och MySQL (engelska)
Databashantering skriven av Jonas Björk
Allt du behöver veta om PHP, php.net (engelska)
Programmering i PHP av Marcus Rejås och Magnus Määttä

Lycka till Smile

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

beautifoes bild

Vet inte hur mycket nytta du kan ha for det om du ska pa intervjun om en vecka, men jag rekomenderar O'Reilly-bockerna starkt, sarskilt om du har tidigare erfarenhet av PHP och / eller av programmering i allmanhet. "Programming PHP" av Rasmus Lerdorf, Kevin Tatroe och Peter MacIntyre ar en suveran bok. Jag har jobbat med PHP i manga ar men plockade precis upp den har boken att ha som referens, men med manga bra tips och artiklar visade den sig att vara en guldgruva for sma knep man latt kan missa om man inte har en "riktig" utbildning eller liknande. Jag vet inte om den finns oversatt till svenska, men borde ga att fa tag pa nagonstans, antingen svenska eller engelska. Just denna tar inte upp databaser mer an grunderna, men det finns ju bocker for alla intressen man kan tanka sig. Jag skulle gissa att denna bok (och liknande) ar perfekta om man inte har jobbat med ett sprak pa lange och maste kora en san snabbkurs du pratar om. Om jag nagonsin skulle vara tvungen att koda *ryyyys* ASP igen skulle jag antagligen plocka upp en O'Reilly-bok eftersom jag har fortrangt det mesta.

Jag forstar att du mest var ute efter internet-kurser, men om du far jobbet (det far vi allt hoppas, lycka till!) och behover jobba med PHP ar denna och liknande bocker fantastiska. Fan, jag brukar ta med mig dem pa dasset och far uppslag till justeringar i koden till massa applikationer hela tiden!

joker67s bild

Denna är bra och på svenska.
http://iwtjanster.idg.se/webbstudio/pub/avdelning.asp?id=33

Peter H

/Peter H

putte30s bild

Tror de flesta vet hur man använder sig utav google, även jag. Var inte därför jag frågade utan ville ha tips om några BRA guider.

putte30s bild

Perfekt! Man bugar och bockar...

putte30s bild

Tack för tipset!! Har inte kodat så mycket i PHP så jag känner att jag måste ha en hyfsat övergripande bild över det inför intervjun. Dock så har jag läst en hel del Java och Perl, hoppas att de tycker att det är tillräckligt.

lundatoks bild

Man får vara hur konspiratorisk som helst, men jag kan bara hänvisa till den källan som jag hämtar mest information ur.

Tyvärr får jag inte en krona för att hänvisa till Google, jag hjälper t o m folk här alldeles kostnadsfritt efter bästa förmåga.

Vill du ställa krav på kvalitén så får du betala mig. Wink

--
Ubuntu Linux

lundatoks bild

Jag är billig. Wink

--
Ubuntu Linux