Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Live CD med GmailFS

Jag kom på i natt någon gång mellan 2-3 att undra om det finns en LiveCD som sparar alla inställningar på Gmail? Om inte så vore det guld värt att spara home-mappen på Gmail och ladda hem alla inställningar via nätet, det skulle ju innebära att vem som helst skulle kunna använda samma LiveCD bara man har förberett sitt Gmail konto för det. Jag har tyävrr inte kunskapen för att göra en egen LiveCD men det hade varit kul att se en som bygger på Debian och har Fluxbox som fönsterhanterare om den dessutom sparade alla mina inställningar så vore det bättre.

Det finns visserligen LiveCDs som bygger på Flash-minnen eller CD-RWs men det är ju inte alla som har boot from flash eller en brännare. Kanske kan va en idé.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iveqys bild

med slax så kan du spara dina inställningar på slax egna servrar. Att lägga till moduler för att via fuse montera gmail under slax, bör inte vara så svårt heller.

fedors bild

Det är en bra ide men finns säkert andra liknande lösningar.

Det bästa är väl ändå att att använda ett USB-minne funkar det inte och boota finns det boot disketter som fixar det.

jonasbjorks bild

Apple har en tjänst för sina användare som heter .MAC . I .MAC kan man spara sina inställningar som konton för e-post, internet, adressboken, kontakter i iChat och liknande. Man kan synka sina dokument med mera mot .MAC .

Lite det du vill göra. Varför inte skriva en .LINUX för Linux? Smile Den skulle sedan kunna läggas på vilken Live-CD som helst och dina inställningar/dokument skulle vara tillgängliga via GMailFS.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

abergmans bild

Hela min idé bygger på att oavsett vilken GmailFSLiveCD man använder så ska den som har förberett sitt Gmail konto kunna använda den, Det ebda man ska behöva göra ät att logag in med sitt gmail konto så ska LiveCD:n se likadan ut oavsett var man är.

----------------------


 

 

abergmans bild

Nu ska jag fixa det. AbergmanLIVECD v1.0 troligen den första och enda
---------------


 

 

abergmans bild

Om man tittar på mina kunskaper i Programering, SÅ sträcker de sig till ytliga kunskaper i en massa web språk. mIRC script och möjligen bash. Så jag kan på förhand säga att om jag ska göra det så är det redan nu dödsdömt:)
-----------------


 

 

iveqys bild

lessen att göra dig besviken, men det är just det som slax klarar av...

abergmans bild

Bah! De stal min idé innan jag ens kom på den! Futuristiskt industrispionage kanske?
-----------------