Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kristian: pathfinding, minneshantering, linuxpresentation och ett antal koppar kaffe

Det blev återigen en malmö-träff och det var lika trevligt som vanligt. dock var vi betydligt färre den här gången - men jag och Fredrik höll låda i ett flertal timmar. Vi pratade lite om det stundande arrangemanget på Malmö bibliotek, hur det skulle kunna gå till, vilka begränsningar och vilka möjligheter som kan ges.

Sen började vi prata om det spelprojekt som Fredrik är inblandad i och samtalet gled in på AI, pathfinding, "irriga myror" och smart kartritning.

Vi frågade oss om man skulle kunna tillämpa ett scriptspråk för att underlätta dessa algoritmer. Fredrik är en ivrig provokatör för lua, medan jag klarar mig gott med min hemsnickrade lisp-variant.

Temat för kvällen var med andra ord (spel)programmering, men det var mest för att det är ett stort intresse som delas av både mig och Fredrik. Vanligtvis brukar samtalen spänna över mycket större områden, då alla som kommer till träffarna brukar ha något att tillföra. Så oavsett om du är unix-guru, hobby-pillare, sysslar med grafik/ljud på någon nivå eller kanske bara är intresserad av andra operativsystem än Windows överhuvutaget så är du ytterst välkommen till nästa träff om två veckor. Även Windows-folk är välkomna för en trevlig pratstund om precis vad som helst som faller oss in Smile

Vi ses snart igen

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Var det igår? Den här veckan är ju helt skum, tittade i kalendern nu och insåg att det redan är torsdag!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

fredrikperssons bild

Jag vet inte hur vi kom in på ämnet spelprogrammering och AI, vi bara råkade snubbla in på det.

Vi diskuterade ju även min misslyckade uppgradering från Drupal 4.6 till 5.0 RC1 och hur man kanske kan konvertera från och till UTF8 kors och tvärs ( _OM_ jag googlar fram en bra lösning ska jag gifta mig med google)....

Fast mitt kommande nyårslöfte kommer att bli att inte pilla med sådant som redan fungerar.
----------------------------------------------------
Det som inte går att göra med C++ är inte värt att göra.
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

abergmans bild

Attans! jag glömde! Vad kom ni fram till ang Bibblan?


 

 

fredrikperssons bild

Egentligen inte mycket, vi funderade mest på hur man löser delen med datorer, och vad man ska visa när det gäller linux och vad det är man ska framhäva.

En annan viktig del är hur man ska marknadsföra projektet. Bäst är om man har god framförhållning och kan annonsera med "flygblad" på biblioteket. Jag har för mig att stattsbiblioteket brukar ha någon annons i tidningen med kommande arrangemang, där det kan vara bra att stå med.

----------------------------------------------------
Det som inte går att göra med C++ är inte värt att göra.
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

Oscars bild

Det här är helt OT - men ni har precis skapat en intressant bugg i temat!
Se bilden nedan Smile
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

jonasbjorks bild

Det är inte en bugg, temat markerar båda inläggen som nya. Vilket är helt korrekt.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

lundatoks bild

Containern flyter ut under högerspalten, var det det du menade Oscar?

--
Ubuntu Linux

Oscars bild

Jepp, kontainern omsluter alla svarsinlägg till Abergmans inlägg.