Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Årets Linux-film!

Pingviner, pingviner – överallt pingviner. Det började med busgänget i Madagaskar, fortsatte i dokumentären Pingvinresan och tar sig nu digital form i Happy feet - årets Linux-film?
 
Antarktis kejsarpingviner har tydligen en lätt märklig teknik för att hitta sina livskamrater. Var och en av dem har från barnsben funnit sin ”hjärtesång” och med denna försöker de sedan locka till sig en partner. Det kanske inte verkat så underligt? Jo, eftersom de helst sjunger låtar av, bland andra, Pink, Lionel Richie, Prince och Grandmaster Flash. Och att de dessutom gärna gör det i koreograferade shownummer. Med sådana förutsättningar blir det extra svårt för den horribelt falsksjungande Mummel att passa in. Trots (och på grund av) att han är en jäkel på att steppa. Han drivs allt längre bort från den kejsarpingvinska gemenskapen, och till slut anklagas till och med hans hedniska dansteknik för att orsaka det plötsligt sinande fiskbeståndet. Mummel misstänker dock att orsaken är något mycket mer mystiskt än så, att det är någon sorts främmande tvåbenta varelser som tar all fisk. Tillsammans med sina nyfunna öppensinnade vänner Ramon, Lombardo, Nestor och Raul ger han sig iväg för att ta reda på sanningen och rentvå sig själv och sina sprittande fötter. Och för att vinna sin älskade Glorias hjärta.
 
Från Filmtipset.se.
 
Läs mer om filmen här.
 
Leopard Seal: Come here, sausage. I take you with ketchup!
Ramón: Yeah, but first you gotta catch up!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

curiums bild

Disclaimer: Jag har själv inte sett filmen så jag vet inte vad jag pratar om eller ens hur korrekt nyheten är men efter att ha surfat runt lite på internet och läst lite om den så tror jag att nyheten ska stämma överens med verkligheten.
--

--

curiums bild

Borde inte alla LUG:ar samlas och gå på bio? En strålande möjlighet för oss att dra med andra in i Linux-världen! Smile
--

--