Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Exton G-xgl (Gentoo) 2007 live boot DVD

Exton G-xgl 2007 Live Boot DVD kan nu hämtas gratis på linux.exton.net. Systemet bygger på Kororaa AIGLXgl 0.3 Live CD och Gentoo Linux. Systemet innehåller både Gnome och KDE. (2.14.0 resp. 3.5.5 på svenska). Kernel 2.6.18 används. Om du bara har en modernt grafikkort (dock inte Nvidia eller ATI) så kan du redan nu få uppleva "Eye Candy-effekterna" i Microsofts kommande OS Vista, som alltså ska ersätta Windows XP. (Mars 2007 var det väl?). Av alla installerade program kan följande nämnas: Wine 0.9.27, AbiWord 2.4.5, Firefox 2.0.0.1, Snort, aMule 2.1.3, aMSN 0.96, Skype 1.3.0.53_API, Gimp 2.3.10, K3b 0.12.17 och GParted 0.2.5. Systemet kan också enkelt och snabbt (på ca 15 min) installeras till hårddisk. Det innebär bl a att alla ni som inte "orkat" genomföra en normal gentooinstallation - som kan ta upp till ett par dygn - nu har chansen att ändå få uppleva detta fantastiska linuxsystem. Läs mera HÄR. Enda nackdelen med Exton G-xgl 2007 är att du behöver minst 1024 MB RAM för att kunna starta upp systemet från skiva.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sebastian dahlgrens bild

Hej Exton!
Tänkte bara säga att en av dina distar körs på Lisebergs Hotell på Heden i Göteborg. De kör den i en surfkiosk. Vilken det är vet jag inte, men den hade bara Firefox som det verkade.

Bra jobbat!
--
Sebastian Dahlgren
http://www.medveten.nu

-- Sebastian Dahlgren

xipishs bild

varför 1024mb :-s , borde väl gå med 512 också:P?

Mandriva <3

benzins bild

Synd att det inte funkar "rakt av" med nvidia kort. Hade varit kul att ta med sig en skiva till nyårsfesten och visat värden ett riktigt OS.

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska

xipish!
Ja, det borde det, men tyvärr så går det inte av skäl som jag förklarar på linux.exton.net. Du kan dock köra Exton G-xgl istället. Den ger dig dessutom ett 3D-skrivbord även med Nvidia- och ATI-kort.

LINUX.EXTON.NET

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska

benzin!
Du kan "visa upp" Exton G-xgl istället. Den ger dig ett 3D-skrivbord även med Nvidia- och ATI-kort.

LINUX.EXTON.NET

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska

Hej Sebastian!
Det hade jag ingen aaaaning om. Kul. Tack för att du berättade det. Det torde vara Exton-Surf som används. (Lisebergs Hotell borde egentligen betala mig, eftersom det är fråga om en kommersiell användning av skivan). Jag har en annan kioskcd-variant också som jag kallar Exton-Opera. Med den körs enbart webbläsaren Opera. Användarna av dessa skivor kommer inte åt datorn den körs på, eftersom de inte kan bli root.

LINUX.EXTON.NET

md2perpes bild

Var på din Linux-nedladdningssida står det att du önskar ekonomisk ersättning för kommersiellt bruk av skivorna?

6 + √64 = 10

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska

md2perpe!

Det står mycket riktigt inget om det, men jag b o r d e (kanske)
e g e n t l i g e n skriva dit något om det.

LINUX.EXTON.NET

Bergelins bild

Är det inte snarare Gentoo som förtjänar pengarna, då det är de som har gjort distributionen? Att lägga till lite program är ju ingen större utmaning...

Live Free or Die

fredentofts bild

Är det inte egentligen Linus och GNU som ska ha pengarna, det är ju de som gör grundsystemet. Att lägga på lite program och skapa en dist är ju ingen större utmaning...
 
Wink
 
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska

Bergelin!
Du har missuppfattat saken lite. Med ditt synsätt så är det inte Gentoo som ska ha pengarna utan Debian-KNOPPIX-DSL. I den ordningen. (Tror jag).

LINUX.EXTON.NET

Nä det är slackware, deras icke grafiska boot-cd var väl först.(låg på den ena installations cd:n)

Bergelins bild

Ja, det har du förstås rätt i. Min poäng var dock att det vore fräckt att kräva pengar för något som någon annan har släppt under öppen källkod. Vilket många distar gör, men då får man ju support som kompensation.

Live Free or Die

jonasbjorks bild

Du betalar inte för Linux med program utan sammansättningen av linuxkärna+programvara till ett installationsprogram, CD-skivorna/DVD-skivorna, manualer, support ... När du köper till exempel SUSE Linux 10 betalar du inte för Linux och programmen utan helheten.

När du köper en lösning baserad på öppen källkod av TriNix AB betalar du inte för Linux/programvaran, du betalar för kunskapen, supporten, hårdvaran och installationen.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska

Bergelin!
Du har missuppfattat även denna sak. Licensen i GNU/Linux innebär: "Free as in free speech, not as in free beer". Förstår du skillnaden?

LINUX.EXTON.NET