Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gott Nytt År

till er alla här på LP!
Nu har jag varit medlem i 34 veckor. Det finns mycket gott att säga om LP. När man ställer en fråga får man alltid ett snabbt svar, jag är tacksam för den hjälp jag har fått hittills. Tyvärr har jag haft en del problem med min Suse 10.0 och även utan resultat försökt uppgradera till Suse 10.1. Därför kan jag inte riktigt hålla med de som säger att Suse är en problemfri dist. Kanske är det så att jag framöver måste blåsa datorn och börja helt på ny kula. Detta har jag dock inte tid med just nu. Just nu är jag beroende av att datorn och internet uppkopplingen fungerar och jag har bara denna dator.
En annan sak jag uppskattar är att det är högt i tak på LP men jag tycker absolut inte om när man hoppar på någon personligen och dessutom för saker den samme inte kan rå för och/eller kan åtgärda. Det anser jag är oacceptabelt. Däremot tycker jag det är lite småkul att följa sådant gnabb som, min dist är bättre än Din och min dator är bättre än Din. Kanske skulle det vara bra att få till en lite bättre struktur på portalen, så att de som letar efter svar på en fråga lättare hittar det och de som vill slänga käft med varandra kan få göra det på annat ställe. Jag saknar även möjligheten att gå direkt till wikin från startsidan, varför har ni tagit bort den möjligheten?
Jag står fast vid att det bästa jag gjort i år vad gäller min dator är att installera Susen, fördelarna är fler än nackdelarna och en del fel har rättat till sig av sig själva. Tjejerna undrade för ett tag sedan om någon här på LP har skickat små osynliga fixarpingviner till oss. Det senaste som rättat till sig är att kameran nu kommer upp som ett USB-minne, så nu behöver vi inte längre gå till Windows för att tömma kameran. Min målsättning för 2007 blir att allt ska fungera i Susen så att jag kan ta bort Windows helt.
Om jag kan hjälpa till med något, säg bara till.
Till sist önskar jag att de som avsiktligt eller oavsiktligt förolämpat någon ber om ursäkt. Om jag har gjort det ber jag härmed om ursäkt.
GOTT NYTT ÅR till Er alla snälla och hjälpsamma människor här på LP.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

danielhedbloms bild

Anledningen att saker i SUSE fixar sig lite eftersom är att man helt enkelt släppte SUSE 10.0 för tidigt. Jag kör SUSE 10.1 på jobbet och har sett att man fixat ganska mycket fel i den versionen. Huvudsaken är att det blir bättre och det tycker jag definitivt även om jag personligen gillar en annan dist.

mindlights bild

Det skulle mycket väl kunna vara så att det hela handlar om utvecklingsmodellerna.
Windows = Revolution = Helt nytt och nya upplevelser. Köp köp köp!
Linux = Evolution = Jo, Nya med version 13 är KDE 1.01 istf 1.00.

Linux utvecklas lite mer som en organism. På så sätt kan det hela handla om att någon lib eller något har uppgraderads till en senare version som hanterar just din kamera.

Sånt händer mig hela tiden.
Jag fick inte min HP-scanner att fungera under Ubuntu men min Epson gjorde det.
Efter 6 mån testade jag att plugga i HPn...och viola...den funkade.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

Länken till wikin har inte tagits bort med avsikt, det hände i samband med att vi uppgraderade servern så vårt LP-tema inte fungerade längre. Tanken var att det här temat (som är enkelt) skulle vara en tillfällig lösning under tiden vi snickrade klart LP3, men LP3 dröjer.. Sad

Jag har lagt till det svarta navigationsfältet högst upp nu, där hittar du wikin.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

    Nu är ju kanske inte målet för SUSE att vara problemfri. Snarare är det nog att vara leading edge. Tyvärr tenderar detta även ibland att bli bleading edge. Det kostar att ligga på framkant. Man betalar med blod, svett och tårar...

    Vill man ha en Linux som 'bara funkar' så kan man testa SUSE Linux Enterprise Desktop, eller kanske rentav Red Hat Enterprise Linux. Dessa, och kanske speciellt Red Hat, är tråkiga; de bara funkar. Nu är de i och för sig dessutom redigt tråkiga. Priset man får betala för att de bara funkar är att nästan allt lull-lull och annat godis är borta och att det som finns är gamla versioner av program som används. Som företagskund är detta dock ett lätt pris att betala. Man har minsann inte tid med att pilla i timmar och dagar med att få allt att fungera. Installera, aktivera uppdatering, klart! är en klar fördel.

    Både SUSE 10 och 10.1 släpptes för tidigt, känns det som. Kanske är 10.2 lite bättre. Skall strax dra in den och testa. Som privatanvändare föredrar jag dessa versioner framför Enterprise versionerna. De ger mig det jag behöver för att kunna ersätta Windows hemma.

    Jag har varit medlem på LP ungefär lika länge som dig, även om jag har lekt med den under många år tidigare. Jag använder även Linux yrkesmässigt och då är det Enterprise som gäller. Baserat på denna erfarenhet försöker jag ge tillbaka så mycket som möjligt till andra Linux-användare, mest då via LP men även till andra. Både hemma (SUSE) och på jobbet (Red Hat) så köper jag Linux licenser och versioner för att stödja företagen som utvecklar de olika distributionerna.

    Jag har lyckats ersätta Windows hemma nästan fullständigt. Det enda som Windows används till är som server för en Canon-skrivare. Skrivaren är en 'Windows-skrivare' och det verkar nästan hopplöst att få den att fungera med något annat. Men, trägen vinner...

----
Linux växer snabbast!

desirees bild

Å tack, det är säkert någon fler som blir glad för det. Men Jonas jobbar Du alltid? Gott Nytt år igen
Désirée
ingen kan allt men alla kan något

Désirée ingen kan allt men alla kan något

desirees bild

Intressant med Dina och övriga erfarenheter, de kastar ljus över en del av mina frågor. Skulle vara kul att få höra vad Du (och andra) säger om 10.2. För mig är ju datorpillandet avkoppling från studierna, men jag kan inte vara utan datorn, så jag får vara försiktigt och inte chansa hej vilt. Därför är jag glad för att ni alla på LP finns som svarar även på mina dumma frågor.
Visst håller jag med om att man gott kan köpa lincenser och versioner även för Linux, jag köpte till exempel 10.0 av Jonas och före jul Beginning with Suselinux med tillhörande 10.1-dvd. Boken ger en mera utförlig handledning än den lilla gröna som följde med 10.0. Nu skulle jag vilja uppgradera och då är det väl antagligen så att jag bör välja 10.2?
Ett märkligt problem som jag haft sedan senaste uppgraderingsförsök är att min skrivare (Hp psc 1315) skriver ut en ny testsida vid varje uppstart som ser riktigt dålig ut och jag har även försökt skriva ut ett dokument med samma dåliga resultat. Vad kan jag göra åt detta? Obs tidigare skrev den ut felfria dokument och scannern funkar fortfarande problemfritt.
Désirée
ingen kan allt men alla kan något

Désirée ingen kan allt men alla kan något

jonasbjorks bild

Nej, jag jobbar inte alltid. Jag skulle vilja påstå att jag aldrig är ledig däremot Wink

Gott Nytt År!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Vis av skadan avstår jag också från att uppdatera min huvuddator innan jag testat på någon av mina andra datorer. Vid ett tillfälle tänkte jag att jag skulle kolla hur nästa version av KDE såg ut. Det slutade med att jag inte kunde hämta och läsa min epost, alls. Inte skojigt när man har mycket epost att agera på... Slutade med att jag installerade nästa version av SUSE som hade hunnit komma då.

 

    Det jag har sett av 10.2 är lockande. Hade inte version 10.2 kommit så hade jag försökt lösa det i version 10.1. Men, som det ser ut nu så rekommenderar jag ett byte. Trots allt, och alla historiska bekymmer å andra sidan, så blir även SUSE snabbt allt bättre och mer komplett.

 

    Problemet med din skrivare kan kanske, till del, vara kopplat till att det skrivs ut en banner-page (försättsblad) vid varje utskrift. Detta kan ändras med kcontrol (Personliga inställningar), surfa ner till skrivarinställningarna. Har den fungerat tidigare så bör den ju gå att få igång även i en senare SUSE-version. Men, som sagt, jag skulle börja med att uppdatera till SUSE10.2 vilket bör gå utmärkt utan att blåsa om datorn. Det är ju alltid bra att avvakta en bra tidpunkt. Mikael Sundmark har skrivit en bra handledning hur man gör uppdateringen, se
http://www.linuxportalen.se/node/4791

----
Linux växer snabbast!