Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bankbyte

Skandiabanken gjorde som bekant bort sig i samband med sin systemuppgradering strax innan jul, som fick till föjld att vissa linuxanvändare blev utespärrade från deras internetbank. Än värre var deras förklaring att linuxanvändare egentligen aldrig varit välkomna som kunder eftersom att det kostar för mycket att "stödja" andra operativsystem än MS-windows. Jag hade fått uppfattningen att Skandiabanken hade unga fräscha medarbetare, men så är uppenbarligen inte fallet. Skrev till dem och förklarade min besvikelse men fick bara idiotsvar tillbaka att de inte villa åtgärda problemet eftersom det bara drabbade kunder med linux. Än värre blev det med engångskoder i pappersformat som man skall använda för att logga in. Nu är visserligen det akuta problemet avhjälpt, men vem vet när det uppstår strul igen? Jag tänker inte ta skit från idioter utan beslutade mig för att byta bank. Blev glad när jag läste infon på SEBs sida där de uttryckligen skriver att det även funkar med seriösa operativsystem och webbläsare. I mellandagarna när jag hade lite tid över öppnade jag konto i SEB och flyttade över mina pengar+fonder dit. SEB känns seriös och deras lösning med koddosa är givetvis helt plattformsoberoende och flexibel att använda. För det betalar jag gladeligen 120:- om året i internetbanksavgift.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Det är helt rätt! Byta bank och förklara för dem varför man gör det är nog enda sättet för bankerna att förstå att det finns annat än Windows+IE "där ute". De skriver ingenting om seriösare OS på sin hemsida. däremot kan jag läsa:

Fungerar Internetkontoret med Linux och Unix?
Ja, Internetkontoret fungerar med Mozilla Firefox 1.5 och senare och med Opera 8. (Källa: http://mylink.se/8i17jf)

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

margus bild

Seriösa operativsystem var min fria översättning av Linux och unix.