Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skärmränder

Hej alla linuxanhängare!

Har precis installerat Ubuntu 6.10 på min dator och problemet som jag hitills stött på är att jag har cirka 10 horisontalt flimmrande ränder på skärmen. De är kanske bara någon milimeter tjocka men ändå frukansvärt irriterande i alla fall. Kan någon tipsa mig vad jag ska göra för att få bort de vore jag tacksam. Annars tycker jag det känns bra och intressant med Linux.

Tacksam för hjälp

Peter

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Marcuss bild

Har du ränderna utanför linux?
Har du kollat själv-testet på skärmen? (Dra ut kabeln till datorn och ha skärmen på), har du ränder där med?

Skärmen pajjar inte så ofta. Vad är det för dator/grafikkort?


petereklöfs bild

Hej och tack för svaren!

Jag har endast ränderna när jag kör Ubuntu. Har prövat köra Mandriva, Fedora 5 och Windows XP och då finns det inga ränder. Har prövat både Ubuntu 6.06.1 och 6.10 och ränderna finns i båda verisionerna.

Gott Nytt År på alla!

Peter

ekirs bild

Det låter ytterst skumt. Det låter som skärmen inte fungerar. Du har aldrig sett något liknande när du kört windows? prova att byta skärmupplösning/updateringshastighet eller liknande

System->Inställningar->Skärmupplösning

qufits bild

Kan det inte vara uppdaterings frekvensen?? Vet dock inte var du ändrar detta men kolla i skärminställningarna i GNOME eller vad du nu använder... Ska stå något med Hz låt bara inte skärmen ta mer en vad den klarar av...

//Martin

abergmans bild

Verkar skumt detta, vad har du för Grafikkort? Jag har testat de versionerna jag med och inte haft några problem alls..
--------------