Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

openSUSE 10.2 - video, mpg, wmv, QuickTime, DVD-filmer mm

openSUSE 10.2 är uppbyggt av öppen programvara. Eftersom allting tyvärr inte är öppen kod behövs några slutna tillägg för att få stängda mediaformat att fungera. Jag har skrivit en guide om hur du adderar källor till openSUSE 10.2 och specifikt för Packman med det ofta efterfrågade mediastödet.

Guiden omfattar tillägg till mediaspelaren Totem och installation av Codecs för mpg, wmv, QuickTime, avi samt för att spela DVD-filmer. Dessutom installation av web-läsartillägg för att spela film, flash, java och pdf.

Jag började installationen av openSUSE 10.2 på en dator som ursprungligen hade XP och adderade sedan SLED 10 för att sedan lägga till openSUSE 10.2. Jag delar /home dvs hemkatalogen mellan de olika Linux-installationerna och kan självklart läsa de olika filer som finns i Windows/C. Jag har även gjort en ISO-fil för installation av openSUSE 10.2 från Sunet och några andra platser. Beskrivning och nedladdning finns här.

Se hela beskrivningen hur du får media att fungera på openSUSE 10.2 här

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Bra jobbat Sundmark!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

norlins bild

Denna tackar vi för, gör en installation från sunet på en dator just nu, otroligt smidigt, kommer det en x86_64 version åxå?
[edit]
Nu skulle jag behöva en sunet 64 installation, har försökt att göra en nätinstalation mot sunet men den låsersig när den skall hämta hem paket, en massa %& har smugit sig in i sökvägen. Eller så ha jag gjort något fel, hur som den 32 varianten fungerar helt lysande
________________________________________________________
Min blogg
Hur kan man ha ont om tid, när det hela tiden kommer ny?
Linux user 439707

 

Hur kan man ha ont om tid, när det hela tiden kommer ny?