Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gott nytt år!

Jao, då var de mesta nyårs aktiviteterna över, och här sitter jag och läser bloggar och diverse saker.
Jag har inte varit medlem i LP så hemskt länge, men tiden jag har varit här har det nog varit gnabb och gnäll mest hela tiden. Visst kan jag tycka det är lite roligt att diverse folk klagar på varandras sätt att göra saker, men det är nog mest bara att inse att folk gör på olika sätt. Jag håller med båda sidor av diskussionen i vissa delar. Visst är det kul att ha lite standard på nyheterna, men det vore ju hemskt tråkigt att inte låta folk som kanske inte är världsmästare i stavning att skriva en nyhet. Alla borde få vara med att bidra till allt här på sidan, i sann OSS anda. Är inlägget obegriplig så tycker jag att nån kan ta på sig att göra det begripligt och fnissa till nyheten, hör den inte hemma där den är lagd så kanske den borde flyttas till en annan avdelning?

Angående folk som svarar att man bara ska googla efter svaret tycker jag att det är lite onödigt. Det känns mest som nåt man säger för att irritera, vill man inte svara så kan man ju låta bli helt istället. Sen är det ju alltid dumt att utgå från att personen inte googlat innan. Försök tro att folk gör det bästa dom kan, även fast så kanske inte alltid är fallet.
Så strunta hellre i att svara än att hänvia till google, tycker jag. Får dom ingen hjälp blir dom väl ändå tvungen att leta upp den på t.ex. google.

Min spådom får det nya året blir såklart små distar i USB-minne format! Jag har kikat in i det lite nu så när jag får lite skinn under fötterna så ska jag skriva lite wiki om hur man går till väga, det är verkligen praktiskt att ha en liten linux dist till hands om man råkar hamna på en dator med annat OS!

Nu tycker jag att alla laddar ner min nya snällix dist och installerar den i valfri kroppsöppning. Det är bara beta än så den är nog lite ostabil, men sånt fixar vi eftersom.