Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

No Display ??

Hej igen och gott nytt år på er alla!

Jag kan inte köra tex wine eller andra program för jag har inte kunnat installera min skärm (Display) ordentligt.

"Make sure that your X server is running and that $DISPLAY is set correctly."

Står det..

//Mvh Johan

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mauths bild

Jag kör ju SuSE och har därför aldrig problem och känner inte Slackware, men för att du inte ska känna dig ensam:
Kör du utan GUI helt och hållet?
Om du kör i runlevel 3 är väl det inget X igång?
Om vissa program funkar mer grafiskt interface borde x-servern vara igång.
Har programmen funkat tidigare?
Om du ger kommandot echo $DISPLAY vad ger det?

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

abergmans bild

Kan det inte va så att programet du vill köra i wine använder en annan upplösning och bitdjup än du definierat i xorg.conf?
--------------


 

 

alberts bild

Jag har fått samma meddelande när jag varit inloggad under X som en användare och sedan startat ett terminalfönster och kört su i terminalfönstret för att bli en annan användare. Försöker man sen starta ett X-program (med su-användaren) så får man det meddelandet. Men jag antar att du inte håller på med sådana trix.
 
Pröva att skriva echo $DISPLAY
Vad får du för svar då? Pröva att starta ett terminalfönster och skriva export $DISPLAY=:0.0 och sedan starta ett X-program ifrån terminalfönstret. Får du samma felmeddelande då?

lundatoks bild

kolla om du behöver köra xhost + localhost, slack kanske inte sätter rätt rättigheter i Xauth för X?

--
Ubuntu Linux

Vilken användare försöker du köra som?
Om du bytt användare vilket kommando använde du för att byta? (det kan vara skillnad på 'su' och 'su -')
Har användaren rättighet att starta en ny/extra display om det är det som du/startskriptet försöker göra.
Om du vill läsa om hur du startar en extra display/session så kan du läsa nedanstående länk.
http://mylink.se/rn1dn3

Angående din xorg.conf så har den inget med detta att göra.

Kristians bild

Kan du starta tex. firefox ifrån terminalen eller får du samma meddelande?

----------------------------------
where my .emacs is, that's my home

---------------------------------------

 

akaris bild

Jag kör kommandot "echo $DISPLAY" och får då fram ":0.0".
Prövade oxå "export $DISPLAY=:0.0" och får då fram detta "-bash: export: `:0.0=:0.0': not a valid identifier".

Vet ej dock vad det kan vara för problem.
Men wine funkar nu konstigt nu, iafall med "wincfg". ????

Spel "alienarena" funkar iafall.. ?
Ska ni se min xorg.conf?

mauths bild

Vad är det som inte funkar?
Är det bara wine som inte funkar som set ska?
Fungerar wine delvis?
Om en del program fungerar som de ska i grafiskt läge tror jag inte att felet ligger i X.
Har wine fungerat förut och om så, är har du ändrat något i datorn?
$DISPLAY ska vara :0.0 om du inte kör över nätverk eller har flera skärmar eller något sånt.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill