Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Program för barn

Mina tjejer undrar om det finns något slags lek-och-lär program liknande Lexia fast kanske för lite äldre barn. Någon som vet?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Bergelins bild

Känner inte till något lek-och-lär program, men min sjuåriga syster gillar att rita med Tuxpaint.

Live Free or Die

elwiss bild

Jag vet inte hur översättningsstatus är för http://gcompris.net/ men den var påbörjad sist jag kollade. Samma gäller för http://childsplay.sourceforge.net/

alberts bild

Titta på edubuntu. Det är en distribution speciellt riktad till barn (skolor egentligen). Där finns lite program som t ex gcompris, kturtle, tuxpaint, tuxtype, childsplay med mera. Det är lite varierande kvalitet på programmen, men en del funkar riktigt bra.

desirees bild

Tack till er alla, kollade lite snabbt på era länkar. Det finns säkert ngt till tjejerna där. Ang. Edubuntu, om jag ska lägga in det också får jag ju 3 olika OS i datorn Wxp, Suse och Edubuntu, går det? Och isf hur gör man? Kanske är det lika lätt som att lägga in 2 OS? Mitt mål för 2007 är iofs att skippa Wxp helt. Jag antar att man hittar Edubuntu på ngn Ubuntusida? Vill minnas att det finns länk i Wikin
Désirée
ingen kan allt men alla kan något

Désirée ingen kan allt men alla kan något

jonasbjorks bild

Vad är det Lexia innehåller? Jag har varit i kontakt med det en gång i tiden i skolan där jag jobbade och där användes programmet för att hjälpa dyslektiker med bokstäver. Har Lexia spel också?

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Du behöver inte lägga in Edubuntu för att använda programmen, de finns troligen till SUSE Linux också. Att byta dist verkar lite drastiskt.

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tufftuffs bild

GCompris kan installeras från packman. För openSUSE 10.2 lägg till http://packman.iu-bremen.de/suse/10.2 som installationskälla. Installera sedan med Yast (använd sökfunktionen för att hitta gcompris).

desirees bild

Jo, Lexia är väl utvecklat för dyslektiker mm, enl. uppgift från en kompis används det även för vuxna med sådana problem (troligen finns det olika varianter för olika åldrar). Det finns flera olika spel av typen hänga gubbe, memory mm i det. Eftersom tjejernas skola inte lägger ner ngn tid på att lära ungarna stava kan ett sådant program ju vara bra även för icke-dyslektiker.
Förresten Jonas, jag mailade kommunen om Ditt erbjudande att komma och prata om open source men jag har inte fått ngt svar. Så jag tänker maila dem en gång till och ev. skriva ett snigelpostbrev. Jag såg att Du även engagerat Dig för barn på internet, är det OK om jag fyller på med det?
Désirée
ingen kan allt men alla kan något

Désirée ingen kan allt men alla kan något