Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Indisk delstat drar igång omfattande Linux-migration

I och med att Microsoft vägrade att sänka priset på Windows XP Home till 80 kronor per licens har den indiska delstaten Tamil Nadu med 62 miljoner invånare nu valt Linux och öppen källkod istället.

Den statligt ägda organisationen Electronics Corporation of Tamil Nadu (ELCOT) har fattat beslut om att samtliga IT-projekt i den indiska delstaten ska rullas ut på öppen källkod vilket även omfattar Linux.

Först ut är en omfattande migration av 32 600 skrivbordsdatorer från Windows till Linux. Migrationen omfattar även 43 servrar och utbildning av 30 000 tjänstemän.
läs mer på IDG