Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Veckans Kadavro- LFS

Ja, jag medger det, jag blandade ihop hårt och mjukt. Men tanken är naturligtsvis att stackarn till och med bygger datorn från *ehum* grunden... Smile

Bytte typsnitt till något mysigare. Jag har nämligen bytt rakt av för alla serier/teckningar jag gör som inte hand-textas. Ärligt talat, jag har hittills haft ganska ful handstil, oläslig rentav, men i takt med att jag ritat mer de senaste 7 åren har den blivit bättre. Dock så är det lättare att översätta och rätta stavfel osv om man inte textar för hand på originalet, så jag koncentrerar mig nog på att använda motoriken för att skapa figurer med sanslösa miner osv...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mantonos bild

Den här var riktigt bra Kim!

----------------------------
Öppna format

----------------------------

Öppna format

mauths bild

Håller med föregående. Den här var ovanligt bra.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

jonasbjorks bild

Jag har gillat i princip alla Veckans Kadavro. Fortfarande är jag förundrad över hur du snappar upp aktuella ämnen på LP och visualiserar dem med en teckning. Mycket imponerad av ditt arbete!

--
SUSE Linux
Jonas Björk - like.no.other

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ekirs bild

Wunderbar Smile

robinrs bild

LFS = Linux From Silicon.

Hoppas han inte smakar på nästa ingrediens, arsenik.

F.ö. har jag en stor bit rent kisel, ser ut som en metallisk sten, upplockad i en souvenirbutik i kiseldalen.

kimjohanssons bild

Kan du ta en bild av den och lägga upp?

hooloovoos bild

Du kan bygga lite kisel själv. Ta en sten, släng in den i ugnen tillsammans med lite kol och värm upp den till typ 2000 grader.
-------------------
Duru - dummm

------------------- Duru - dummm

hoths bild

...är enkristalint. Dvs. det har en och samma kristallstruktur rätt igenom. Detta krävs för att dopning med spårämnen samt etxningar skall fungera på ett deterministiskt sätt.

Enkristalint kisel skapas genom att ett en kristall av kisel doppas i en kiselsmälta. Sedan dras den långsamt upp ur smältan och succesivt växer den en allt vidare cylindrisk kiselstock. Dimensionen på stocken kan kontrolleras genom det tempo som stocken dras upp ur smältan. Nomal diameter idag ligger på 300mm och en längd på 1-1.5m.

Därefter renas stocken ytterligare och sedan sågas den i skivor. Dessa poleras och går sedan in i kiselfabriken för att bli chip.

Motsatsen till enkristalint är amorft vilket är det som man med Bastiqs process. Detta kisel är i och för sig användbart, men inte på samma sätt och till samma komponenter.

----
Linux växer snabbast!

robinrs bild

Du glömde att för att få nån kiselsmälta så måste kiseldioxiden reduceras, vilket sker genom att smälta kvartsen med hjälp av en ljusbåge från en kolstav.